Γήρανση προσώπου και ιατρικές εναλλακτικές λύσεις

Γήρανση προσώπουΣτόχος του άρθρου είναι να παρουσιάσει τις επεμβάσεις, που συμβάλουν στην μείωση των συνεπειών της γήρανσης διακριτικά, χωρίς εξωπραγματικές αλλαγές, που έχουν ως αποτέλεσμα μια ψεύτικη εμφάνιση. Οι χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες δεν είναι για όλους και διαφέρουν σημαντικά. Ο παρακάτω οδηγός είναι γενικός, και παρουσιάζει τις συστάσεις που προσφέρονται ανά δεκαετία!

30 '

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ρυτίδες αρχίζουν μόλις τώρα να γίνονται αισθητές, ενώ οι αλλαγές του δέρματος έχουν αρχίσει. Ένα ήπιο χημικό peeling προσώπου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνετε τα ξηρά και νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα βοηθήσει να κλείσετε τους πόρους και σφίξτε το δέρμα σας. Εάν οι γραμμές γύρω από τα μάτια ή το μέτωπο είναι αισθητές όταν δεν κινείτε το πρόσωπό σας, τότε το Botulinum τοξίνης (Botox ή Dysport) θα σας προσφέρει ένα ασφαλή και βολικό τρόπο για να τις διαγράψετε. Η χρήση του Botox σε νεαρότερη ηλικία ίσως να «εμποδίσει» τις ρυτίδες, αλλά θα πρέπει να γίνεται με προσοχή διότι ίσως να δημιουργήσει μια αφύσικη και κατεψυγμένη εμφάνιση ενός νεαρού προσώπου. Η πρακτική της «συντήρησης» θα πρέπει να γίνει το όσο το συντομότερο σε αυτή τη δεκαετία, για να μειωθούν τα σημάδια της γήρανσης.

40 '

Ρυτίδες προσώπουΟι ρυτίδες εμβαθύνονται σε περιοχές του φρυδιού, που δείχνουν σαν κάθετα αυλάκια και μερικές φορές αποκαλούνται «11» , οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μια οργισμένη έκφραση. Το πόδι της χήνας γύρω από τα μάτια και οι οριζόντιες γραμμές του μετώπου, εμβαθύνονται και γίνονται πιο σκληρές. Κάποιες ή όλες από αυτές τις περιοχές μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με Botox όπως και με λέιζερ, που αποτελεί μια καλή επιλογή για τις λεπτές γραμμές και το κατεστραμμένο δέρμα από τον ήλιο.

Οι ευδιάκριτες γραμμές γύρω από το στόμα (ρινοχειλικές πτυχώσεις), μπορούν να αμβλυνθούν με προϊόντα πλήρωσης όπως υαλουρονικό οξύ (Restylane ή Juvederm). Το περιττό δέρμα στην περιοχή των άνω βλεφάρων ή οι σακούλες στα κάτω βλεφάρα, συμβάλουν στην δημιουργία μιας κουρασμένης εμφάνισης. Η βλεφαροπλαστική είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ή και τα δύο από αυτά τα προβλήματα. Ορισμένα άτομα μπορεί να είναι καλοί υποψήφιοι για το ''μίνι-λίφτινγκ" "συνήθως συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός γερασμένου λαιμού ή στον επανασχηματισμό του σαγονιού. Τα σημάδια για αυτή την επέμβαση είναι μικρότερα, όπως και ο χρόνος αποκατάστασης, από ένα παραδοσιακό λίφτινγκ. Πολλές φορές ο λαιμός και μέρος της ωμοπλάτης μπορεί να σφιχτεί και να επανασχηματιστεί με μια μικρο-λιποαναρρόφηση.

50 '

Καθώς το ταξίδι της γήρανσης συνεχίζεται, το Botox και τα υλικά πληρώσεως, θα ήταν καλύτερα να αντικατασταθούν ίσως με μια χειρουργική επέμβαση. Υπάρχει ακόμα και ένα νέο, πυκνότερο είδος υαλουρονικού οξέος που ονομάζεται Voluma, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό στη συμπλήρωση προσώπου και ζυγωματικών. Το λίπος που μεταμοσχεύονται από την κοιλιά ή τους μηρούς είναι μια ισχυρή εναλλακτική λύση για τη θεραπεία περιοχών του προσώπου, προσφέροντας συγχρόνως ένα φυσικό αποτέλεσμα.

 Η αισθητική χειρουργική βλεφάρων είναι αρκετά διαδεδομένη σε αυτή τη δεκαετία, και έχει συνήθως μακρά διάρκεια, σε αντίθεση με ένα λίφτινγκ. Ένα μίνι λίφτινγκ φρυδιών θα βελτιώσει ορατά την περιοχή των άνω βλεφάρων, ανυψώνοντας ελαφρώς το μέτωπο. Το μίνι λίφτινγκ προσώπου εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή, ειδικά όταν η ποσότητα των υλικών πληρώσεως αυξηθεί στο σημείο όπου το πρόσωπο παίρνει μια αφύσικη φουσκωμένη και παράλογη εμφάνιση (εμφανίζονται σε πολλές star του Hollywood!). Η κλασματική ανάπλαση του προσώπου με λέιζερ CO2, είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση λεπτών γραμμών και σύσφιξη της επιδερμίδας. Στόχος είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε μικρότερες επεμβάσεις με μέτριες βελτιώσεις και όχι αφύσικες, δραστικές αλλαγές.

60 '

Μια παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ και βλεφάρων (αν δεν έχει γίνει νωρίτερα) με μεταμόσχευση λίπους, προσφέρει την πιο πρακτική εναλλακτική λύση. Οι συμπληρώσεις δεν είναι συνήθως τόσο αποτελεσματικές, και απαιτούν πολύ υλικό κάθε 3 ή 4 μήνες, ενώ ένα λίφτινγκ είναι πραγματικά πιο οικονομικό ! Πληρωτικά και ανάπλαση με λέιζερ είναι χρήσιμες προσθήκες σε ένα λίφτινγκ. Η χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ φρυδιών είναι χρήσιμη όταν πέσουν τα φρύδια, προκαλώντας μια κουρασμένη ή θυμωμένη εμφάνιση του προσώπου. Μια μείωση λοβού του αυτιού μπορεί να εκτελεστεί ταυτόχρονα με ένα λίφτινγκ, για να αναζωογονήσει τους λοβούς των αυτιών, που διογκώνονται λόγω της πάροδο του χρόνου.

70 ' και άνω

Αν είστε υγιής, δεν είστε πολύ μεγάλη για ένα λίφτινγκ, πρώτο ή δεύτερο. Μην το παρακάνετε όμως, διότι δεν είναι δυνατόν ο πλαστικός χειρουργός , να σας κάνει να φαίνεστε 20 και πάλι! Ένα επιθετικό λίφτινγκ είναι παράλογο, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους ασθενείς. Ένα επιδέξιο λίφτινγκ θα σας κάνει να φαίνεστε καλύτεροι, αλλά όχι απαραίτητα νεότεροι. Το πιο σημαντικό είναι, ότι θα πρέπει να εξακολουθείτε να φαίνεστε σαν εσάς! Ο πλαστικός χειρουργός σας θα πρέπει να απαιτήσει τις ιατρικές σας γενικές εξετάσεις, από τον προσωπικό σας γιατρό. Τέλος, αν επιλέξετε μια χειρουργική επέμβαση, ανεξάρτητα από την δεκαετία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό.

Τέλος, όποια και αν είναι η επιλογή σας επενδύστε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, για να μεγαλώσετε με αξιοπρέπεια! Απολαύσετε την εσωτερική και εξωτερική σας ομορφιά σε κάθε δεκαετία της ζωής σας.

Περισσότερες πληροφορίες στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας web site http://botox.kapositas.gr/

botox υαλουρονικό

 

295_giransi_prosopou_lyseis.php