Πόσο επηρεάζουν οι διασημότητες τις τάσεις της πλαστικής χειρουργικής;


Οι διασημότητες του Hollywood είναι γνωστές για το τέλειο σώμα τους και τα όμορφα πρόσωπα τους. Οι πλαστικοί χειρουργοί συχνά ακούνε αιτήματα από ασθενείς, που θέλουν να αποκτήσουν χαρακτηριστικά των αστέρων, όπως τα πληρέστερα χείλη της Αντζελίνα Τζολί ή την ίσια μύτη της Jennifer Aniston, αλλά είναι σπάνιο για άνδρες και γυναίκες να υποβληθούν σε επεμβάσεις, που θα τους κάνουν να μοιάζουν εντελώς με αυτά τα αστέρια.

Ακραία πλαστική χειρουργική

To Nightline εξιστορεί την ιστορία δύο γυναικών, που υποβλήθηκαν σε παρόμοιες επεμβάσεις για να μοιάζουν με δυο διασημότητες. Η Rosie, ένα στέλεχος μάρκετινγκ 43 χρονών , ζήτησε μεταμόσχευση λίπους για να μεγεθύνει τα μάγουλά της, ώστε να μοιάζουν περισσότερο με αυτά της Michelle Rodriguez, ενώ η 30 χρονών Kitty έδωσε κοντά στα 25,000 $ για μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις, για να μοιάσει στην Τζένιφερ Λόρενς.

Η Kitty, η οποία εργάζεται ως εκπαιδεύτρια σκυλιών, της έλεγαν συχνά πριν την χειρουργική επέμβαση ότι έμοιαζε με την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό. Ήθελε την επέμβαση, όχι μόνο γιατί θαύμαζε την εμφάνιση της νεαρής στάρλετ, αλλά και για να επανακτήσει το σώμα της μετά από μια γέννα. Υποβλήθηκε σε έξι επεμβάσεις για να μοιάσει με την Lawrence, συμπεριλαμβανομένων της λιποαναρρόφησης, του μόσχευματος λίπους στα μάγουλα και στον πισινό της, μιας ρινοπλαστικής και μιας αυξητικής του μαστού.


Η Rosie είχε επίσης ακούσει ότι έμοιαζε με σωσία της Rodriguez και το χρησιμοποίησε ως κίνητρο, για να βελτιώσει το σχήμα του σώματός της και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση λίπους . Στην πραγματικότητα, μετά από μια λιποαναρρόφηση και ενέσεις λίπους στο πρόσωπό της, νομίζει ότι μοιάζει λιγότερο με την Rodriguez, αλλά ήταν ευχαριστημένη με τα αποτελέσματά .

«Μοιάζω με εμένα», είπε. «Δεν χρειάζεται να μοιάζω με αυτήν. Έτσι, δεν απογοητεύτηκα.»

Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης χειροτέρεψε την κατάσταση

Η Kitty έχει χαρακτηριστεί από τον αριθμό των επεμβάσεων της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , συμπεριλαμβανομένων των Ε! Online, New York Daily News και το Cosmopolitan. Έχει αποκαλυφθεί ότι έλαβε έκπτωση για τη διανομή της ιστορίας της στην τηλεόραση, και ένα μεγάλο μέρος της κριτικής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν λιγότερο από θετικό. Τόνισε ότι δεν ήθελε η επέμβαση να λάβει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά την έκανε για να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή της.

Ενώ υπάρχει μια μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ γι' αυτές τις ακραίες περιπτώσεις της πλαστικής χειρουργικής, η ίδια συνήθως βασίζεται σε ρεαλιστικές, προσωπικές ανάγκες από τους κανονικούς ανθρώπους. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι ασθενείς της πλαστικής χειρουργικής, έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τις επεμβάσεις τους και αισθάνονται πιο υγιείς και πιο σίγουροι μετά την επέμβαση.
Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site www.kapositas.gr