Επιστροφή στα σχολεία μετά την Πλαστική Χειρουργική

Νέα Τάση σε εκπαιδευτικούς, που υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις για να δείχνουν νεότεροι

Τα σχολεία μπορεί να είναι κλείνουν για το καλοκαίρι,και τις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά που απολαμβάνουν την ελευθερία τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί. Φαίνεται ότι κάποιοι επωφελούνται από το κενό τους, για να υποβάλλονται σε δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις.

Με πολλές ώρες εργασίας την ημέρα και λίγο έως καθόλου προσωπικό χρόνο, το καλοκαίρι φαντάζει ιδανική εποχή για τους εκπαιδευτικούς, για να αφεθούν στα χέρια της πλαστικής χειρουργικής.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, η πιο κοινή επέμβαση μεταξύ των εκπαιδευτικών είναι η αφαίρεση σακούλλων των ματιών, όπως επίσης, το λίφτινγκ προσώπου, η λιποαναρρόφηση, η ρινοπλαστική και η αυξητική του μαστού.

Πήραμε συνέντευξη από τον διπλά πιστοποιημένο, πλαστικό χειρουργό προσώπου, τον Δρ James C. Marotta, για να σχολιάσει αυτή την ανοδική τάση:

- Δρ Marotta, ποιές είναι οι πιο συχνά ζητούμενες επεμβάσεις, που αναζητούν οι εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι και γενικά στις διακοπές;

-Για τους παλαιότερους δασκάλους, είναι συνήθως η χειρουργική αναζωογόνηση του προσώπου. Έτσι, μπορεί να έχουν έναν λίφτινγκ μετώπου ή μια χειρουργική επέμβαση στην περιοχή του κάτω βλεφάρου ή ένα λίφτινγκ προσώπου. Όσο για τους νεότερους, η ρινοπλαστική θεωρείτε μια δημοφιλή επέμβαση.

-Γιατί βρίσκετε σε άνοδο το καλοκαίρι η τάση των εκπαιδευτικών, να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις;

-Πολλοί δάσκαλοι επιλέγουν να τις κάνουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, επειδή μπορεί να έχουν την άνεση του χρόνο για να ανακάμψουν, έτσι ώστε, όταν αρχίζει το σχολείο, να μπορούν να γλιστρήσουν πίσω στην καθημερινή ρουτίνα τους, χωρίς οι υπόλοιποι να αντιλαμβάνονται, ότι έχουν κάνει κάτι.

-Τι προκαλεί τους καθηγητές, να σας επισκεφτούν στο γραφείο σας;

Νομίζω ότι διαφέρει για κάθε δάσκαλο. Μερικοί δάσκαλοι λένε ότι απλά δεν θέλουν να φαίνονται κουρασμένοι. Άλλοι αισθάνονται ότι πρέπει να παραμείνουν νέοι, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, από τους νεότερους καθηγητές, ενώ μερικοί έχουν λάβει επικρίσεις από τα παιδιά, που είναι βάναυσα ειλικρινής, οπότε το μόνο που θέλουν να υποβαθμίσουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του προσώπου τους.

-Σε ποιες περιοχές του προσώπου, διαγράφεται το άγχος τους;

Σε γενικές γραμμές γύρω από τα μάτια, στα φρύδια, στο στόμα και στο λαιμό.

-Σε ποια εποχή του χρόνου, είναι καλύτερο να έχουν μια αισθητική επέμβαση;

Η αρχή και το τέλος των θερινών διακοπών όπως και οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα,είναι η καλύτερη περίοδος, μιας και οι περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις, χρειάζονται περίπου μια με δύο εβδομάδες ανάρρωσης, ενώ οι πιο πολύπλοκες, περίπου ένα μήνα. Τέλος για τις μη-επεμβατικές θεραπείες, κάθε εποχή είναι κατάλληλη.

Περισσότερα για τις δυνατότητες της πλαστικής χειρουργικής στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr