Μόλις μία πλαστική επέμβαση του προσώπου μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια τις σημαντικότερες πτυχές της γήρανσης

Μια νέα μελέτη δείχνει, ότι μια συνολική αναζωογόνηση του προσώπου, που συνδυάζει τρεις επεμβάσεις, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών σημαδιών της γήρανσης, του προσώπου και του λαιμού, μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια σε μια μόλις επέμβαση.

Μια συνολική αναζωογόνηση προσώπου, που συνδυάζει ένα εκτεταμένο λίφτινγκ για να ανορθώσει το δέρμα και τους μυς, όπως και εμφυτεύματα για να αποκαταστήσει την πληρότητα του, και laser για να μειώσει την περίεργη υφή και τον αποχρωματισμό του δέρματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια σε μια μόνο επέμβαση, αναφέρει ο Δρ Achih H. Chen, ένας πλαστικός χειρουργός προσώπου.

Ο Chen, που είναι διευθυντής του Προσώπου της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, στο Ιατρικό Κολέγιο της Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας στις ΗΠΑ και διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου της Γεωργίας στο Evans, Ga., είναι επίσης και ο υπεύθυνος της μελέτης, στο Αμερικανικό Περιοδικό Της Πλαστικής Χειρουργικής.

Οι χειρουργοί ανησυχούν ότι, ενώ μια τέτοια επέμβαση, αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τα έντονα σημάδια γήρανσης του προσώπου και του λαιμού, ίσως να προκαλέσει, τραύμα στην επιφάνεια και των υποκείμενων ιστών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια του δέρματος και άλλα προβλήματα.

Ωστόσο, μια έρευνα σε 21 γυναίκες, ηλικίας 58-71, έδειξε ότι βίωσαν τις επεμβάσεις με φυσιολογική επούλωση των πληγών τους, ενώ επιπλέον παρήγαγαν ένα νέο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που τους επέτρεψε να φοράνε μακιγιάζ και πάλι μέσα σε δύο εβδομάδες. Δεν αναφέρθηκαν επιπλοκές, που να σχετίζονται με την πιο εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση, που ο Δρ Chen εκτέλεσε σε αυτούς τους ασθενείς.

"Σε μια προσπάθεια για μια πιο ολοκληρωμένη και συνολική αναζωογόνηση του προσώπου, βρέθηκε ότι ο συνδυασμός τεχνικών είναι μια πολύ ασφαλής προσέγγιση", δήλωσε ο Δρ Chen, σημειώνοντας ότι η συνεχής βελτίωση της τεχνολογίας λέιζερ και των χειρουργικών τεχνικών, συνέβαλε σε αυτό το επιτυχές αποτέλεσμα.

Η συμβατική σοφία δείχνει, ότι η σύσφιξη είναι το κλειδί για την αντιστροφή των σημαδιών της γήρανσης. Ωστόσο, ο Chen σημειώνει, "Τα νεαρά πρόσωπα δεν δείχνουν σφιγμένα. Δεν έχουν κρεμάσει, πράγμα που σημαίνει ότι η σύσφιξη σαφώς και είναι σημαντική, αλλά μόνο η σύσφιξη, δεν προσδίδει την πιο νεανική εμφάνιση. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική σύσφιξη μπορεί να σας κάνει φαίνεστε πολύ αφύσικοι, και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν κάτι τέτοιο», είπε ο Chen.

Η σύσφιξη λειτουργεί καλά για το λαιμό και το σαγόνι, αλλά όχι και για το μέσο τριτημόριο του προσώπου, όπου έχει ήδη χάσει τον όγκο του. Το σφίξιμο προς τα πάνω και προς τα έξω σε μια χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ, θα διεύρυνε και θα ισοπέδωνε την περιοχή. "Τα νεαρά πρόσωπα είναι πλήρη, η υπερβολική πρόσθεση όγκου είναι επίσης κατακριτέα," είπε ο ίδιος.

Η ομαλότητα, είναι ένα νεανικό χαρακτηριστικό του δέρματος, γι΄αυτοό και η αφαίρεση των άνω στρωμάτων του κατεστραμμένο δέρματος από τον ήλιο και τον χρόνο, είναι το κλειδί για την επίτευξη μιας πιο φρέσκιας εμφάνισης. Ο ίδιος σημειώνει, ότι το λέιζερ, καθώς και άλλοι μέθοδοι απολέπισης (χημικό και φαρμακευτικό πίλινγκ) που τείνουν να αφαιρούν μόνο την κορυφή του δέρματος, έχουν μειώσει κατά πολύ τον χρόνο αποκατάστασης και έχουν δώσει καλύτερα αποτελέσματα.
Περισσότερες πληροφορίες στο εξειδικευμένο μας web site: botox.kapositas.gr

και στο κεντρικό μας www.kapositas.gr