Μείωση γάμπας με λιποαναρρόφηση

Μήπως τα πόδια σας είναι πάρα πολύ μεγάλα για τις μπότες σας; Η λιποαναρρόφηση μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα σας: Πώς οι γυναίκες υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση μείωσης γάμπας για να χωρέσουν στα χειμερινά τους υποδήματα.


Οι γυναίκες σήμερα, στρέφονται προς την χειρουργική επέμβαση μείωσης γάμπας, προκειμένου να χωρέσουν στις χειμερινές τους, πάνω από το γόνατο, μπότες τους. Ο Dr Matthew Schulman, ένας επικυρωμένος πλαστικός χειρουργός στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο ABC News, ότι οι ασθενείς του αναζήτησαν την λιποαναρρόφηση, για να αδυνατίσουν τα πόδια τους από το γόνατο και κάτω, ώστε να μπορούν να φοράνε τις μπότες τους.

«Σε περίπτωση, που η γυναίκα είναι συστηματική αναβάτρια ποδηλάτου ή δρομέας και διαθέτει πολλούς μυς στην συγκεκριμένη περιοχή, τότε η επέμβαση δεν είναι δυνατή. Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποια μικρή ποσότητα λίπους εκεί, ώστε να εκτελεστεί», εξηγεί.

Ο ίδιος προσθέτει, ότι είναι μια δύσκολη επέμβαση, διότι χρησιμοποιείται η μικρογλυπτική, για να αφαιρεθούν πολύ μικρές ποσότητες λίπους. Με τις μπότες πάνω από το γόνατο, να κάνουν αρκετές εμφανίσεις στις πασαρέλες, από σχεδιαστές όπως ο Alexander Wang, ο Gucci και ο Valentino, δεν αποτελεί καμία έκπληξη, που οι οπαδοί της μόδας αναζητούν τρόπους, για να χωρέσουν μέσα σε αυτές.

Ωστόσο, ο χρόνος αποκατάστασης, της συγκεκριμένης επέμβασης, μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα μήνες, οπότε όσοι υποβληθούν στη χειρουργική επέμβαση σήμερα, δεν θα είναι δυνατό να φορέσουν τις μπότες της φετινής σεζόν για κάποιο διάστημα. Οι περισσότερες γυναίκες, αναρρώνουν περίπου κατά 85%, μέσα σε 4-5 μήνες.

Από την ιστοσελίδα RealSelf.com, στην οποία οι ασθενείς μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ο Dr Elizabeth Morgan, ένας πλαστικός χειρουργός από την Ατλάντα, δήλωσε ότι οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να φορούν ένα κορσέ, ο οποίος καταλήγει μέχρι την άνω μεριά του γονάτου, για τουλάχιστον δύο μήνες μετά την επέμβαση, ώστε να μειωθεί το πρήξιμο και να προσκολληθεί το δέρμα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, το μέσο κόστος της λιποαναρρόφησης για το 2013 ήταν $ 2.815.

Η χειρουργική επέμβαση μείωσης γάμπας, απέκτησε οπαδούς στη Νότια Κορέα, πολύ πριν αποκτήσει τις ΗΠΑ. Η μίκρο-λιποαναρρόφηση έχει δει μια αύξηση τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας δυνατή την αφαίρεση του λίπους από περιοχές διαφορετικές από αυτές, που παραδοσιακά συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του λίπους, όπως η γαστρική περιοχή, οι γοφοί και οι μηροί.

Το 2006, ο Dr. Peter B. Fodor, ένας πλαστικός χειρουργός από το Λος Άντζελες, δήλωσε στους New York Times, ότι τα πιο εξελιγμένα χειρουργικά εργαλεία, έχουν κάνει την δουλειά τους πολύ πιο εύκολη. «Επειδή ο εξοπλισμός μας έχει εξελιχθεί, οι πλαστικοί χειρουργοί, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν θα είχαν αγγίξει περιοχές όπως τα γόνατα, το εσωτερικό των μηρών, τις γάμπες και τους αστραγάλους, έχουν πλέον επεκτείνει τις πρακτικές τους», αναφέρει ο ίδιος.

Περισσότερα για την λιποαναρρόφηση στο www.Liposuction.gr

και στο κεντρικό μας web site www.kapositas.gr