Διορθώστε τις ρυτίδες με ασφάλεια

Στην αναζήτηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης, οι γυναίκες και οι άνδρες αναζητούν θεραπείες για να ελαχιστοποιήσουν τις γραμμές γέλιου, το πόδι της χήνας, και ανάμεσα στα φρύδια, καθώς και για να ενισχύσουν τα χείλη και τα μάγουλα.

Μια δημοφιλής θεραπεία ,είναι η έγχυση υλικών πληρώσεως του δέρματος, στο πρόσωπο. Σε μελέτες της FDA τα εγκεκριμένα αυτά υλικά πληρώσεως, αφήνουν τους ανθρώπους γενικά ικανοποιημένους ,μετά την έκβαση των θεραπειών τους.

Παρόλο που είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, με την ικανότητα τους, σχετικά με την βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων ή των χαρακτηριστικών του προσώπου (π.χ, στα χείλη ή στα μάγουλα) και την αποκατάσταση μιας νεανικής εμφάνισης, ο Janette Alexander, ιατρικός σύμβουλος της FDA , συμβουλεύει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κινδύνους ,πριν από την θεραπεία.

Τι είναι τα γεμίσματα των ρυτίδων και πώς χρησιμοποιούνται;

Τα ενέσιμα υλικά πλήρωσης του δέρματος , γεμίζουν τον μαλακό ιστό και τις ρυτίδες, ενώ είναι εγκεκριμένα από το FDA , ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Γενικώς, τα προϊόντα αυτά ,εγχέονται στο δέρμα για να βοηθήσουν στην κάλυψη των ρυτίδων του προσώπου, αποκαθιστώντας μια ομαλότερη εμφάνιση. Επιπλέον, το λίπος που λαμβάνεται από άλλες περιοχές του σώματος ,χρησιμοποιείται συχνά με τους ίδιους στόχους. Ο Janette Alexander λέει, ότι τα περισσότερα υλικά πληρώσεως προσδίδουν μια ενισχυμένη εμφάνιση, η οποία διαρκεί για περίπου έξι -δώδεκα μήνες ή και παραπάνω στους περισσότερους ανθρώπους.

Το FDA έχει εγκρίνει ένα μόνο μόνιμο υλικό πλήρωσης ρυτίδων, το οποίο περιέχει τις χάντρες polymethylmethacrylate. Αυτές είναι μικροσκοπικά στρογγυλά, λεία, βιοσυμβατά πλαστικά σωματίδια, που δεν απορροφούνται από τον οργανισμό. Το πληρωτικό είναι εγκεκριμένο από το FDA, μόνο για τη διόρθωση του προσώπου, γύρω από το στόμα.

Επιπλέον, το FDA έχει εγκρίνει μια σειρά από ενέσιμα υλικά πλήρωσης δέρματος, που είναι προσωρινά, επειδή το σώμα τα απορροφά.

Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση των μαλακών ιστών του προσώπου, όπως οι μέτριες έως σοβαρές ρυτίδες του προσώπου και οι πτυχώσεις του δέρματος, στα χείλη και στα μάγουλα, για να αποκαταστήσει ή να διορθώσει τα σημάδια της απώλειας λίπους , σε ανθρώπους με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV).

Δεν έχουν εγκριθεί όλα τα προϊόντα , για όλες τις ενδείξεις που αναφέρονται παραπάνω. Ανατρέξτε στην λίστα του FDA ,των εγκεκριμένων υλικών δερματικής πληρώσεως, για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα υλικά:

Ενέσεις κολλαγόνου, κατασκευασμένες από υψηλής καθαρότητας αγελαδινού ή ανθρώπινου κολλαγόνου

Υαλουρονικό οξύ, ένα προστατευτικό τζελ λίπανσης, που παράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό

Υδροξυαπατίτη ασβεστίου, ένα ορυκτό και ένα σημαντικό συστατικό των οστών

Πολυ-L-γαλακτικό οξύ (PLLA), ένα βιοαποδομίσημο, βιοσυμβατό, συνθετικό υλικό

Το FDA δεν έχει εγκρίνει δερματικά υλικά πληρώσεως, για την αύξηση στήθους ή γλουτών ή για ενέσεις οπουδήποτε αλλού, από εκτός από το πρόσωπο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

"Όπως και με κάθε ιατρικό υλικό, έτσι και τα υλικά δερματικής πλήρωσης ενέχουν κάποιους κινδύνους, "λέει ο Janette Alexander. "Θα πρέπει να ρωτήσετε τι μπορείτε να περιμένετε και να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας, αν ανησυχείτε για μια συγκεκριμένη παρενέργεια."

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:

Επιπρόσθετες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν λιγότερο συχνά περιλαμβάνουν:

Σπάνια, όμως σοβαροί κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

Οι περισσότερες παρενέργειες εμφανίζονται αμέσως μετά την έγχυση, και υποχωρούν μέσα σε δύο εβδομάδες, λέει ο Janette Alexander.

Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε υλικά πλήρωσης εάν έχετε:

Συμβουλές για τους καταναλωτές

Πριν αποφασίσετε να έχετε μια ένεση δερματικής πλήρωσης πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Τι γίνεται με το Botox;

Το Botox όπως και άλλα προϊόντα βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α, π.χ Dysport και Xeomin, ενδείκνυνται για τη θεραπεία των ρυτίδων. Αυτά είναι ενέσιμα φάρμακα, αλλά όχι δερματικά πληρωτικά. Διατηρούν σφιχτά τους μυς , και έτσι οι ρυτίδες δεν είναι τόσο αισθητές.

Το FDA έχει εγκρίνει τα προϊόντα αυτά ,μόνο για την προσωρινή βελτίωση των γραμμών ,από συνοφρύωμα και το πόδι της χήνας.
Περισσότερα για το υαλουρονικό οξύ και το βοτοχ στο κεντρικό μας web site:

www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας botox.kapositas.gr