Οι ασθενείς μπορούν να σταματήσουν τις διαδικασίες Botox μετά από κάποιο χρονικό διάστημα

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Oregon στο Health & Science Casey του Eye Institute, διαπιστώνει ότι τα άτομα που λαμβάνουν ενέσεις Botox σε τακτική βάση για δύο χρόνια μπορούν να αφήσουν για περισσότερο χρονικό διάστημα τη μεσολάβηση των θεραπειών τους χωρίς να θυσιάσουν τα αποτελέσματά τους.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 50 γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 30 και 50, που ήταν σε θέση να πάρουν την ενέσιμη αυτή θεραπεία κάθε 4 μήνες για 2 χρόνια. Διαπίστωσαν ότι μετά την αρχική διετή περίοδο, ήταν σε θέση να διατηρήσουν τα καλά αποτελέσματα τους ακόμα και όταν η απόσταση από τις ενέσιμες θεραπείες ήταν στους 6 μήνες.

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν καλά αποτελέσματα με προγράμματα ευρύτερης θεραπείας και σε χαμηλότερο συνολικό κόστος », δήλωσε ο καθηγητής Δρ Roger A. Dailey.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η ενέσιμη θεραπεία βοηθά στο να αποτραπεί η διαμόρφωση των ρυτίδων.

Το Botox είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ενέσιμη θεραπεία, που προσφέρει στους ασθενείς ένα μη επεμβατικό τρόπο βελτίωσης της εμφάνισης του προσώπου και της μείωσης των ρυτίδων.

Ήταν η πρώτη νευροτοξίνη που εγκρίθηκε για καλλυντική χρήση στις ΗΠΑ και προκαλεί προσωρινή εξασθένιση ή και παράλυση των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες.

Ενώ υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται για ενέσιμες θεραπείες, οι ειδικοί συστήνουν να απευθυνθείτε σε έναν ιατρό μέλος ASAPS για να συζητήσετε τους τομείς που σας αφορούν και να ακούσετε τις επιλογές που σας προτείνουν.

 

 

 Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το botox στο κεντρικό μας web site:

www.kapositas.gr