10 πράγματα πρέπει να γνωρίζετε πριν από ένα λίφτινγκ προσώπου

1. Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού.

Αυτό είναι το κλειδί για ένα καλό αποτέλεσμα. Η επιλογή του σωστού πλαστικού χειρουργού για λίφτινγκ προσώπου είναι σημαντική, καθώς δεν θέλετε ένα "υπερβολικά τραβηγμένο βλέμμα." Θα πρέπει να έχετε ένα επίπεδο άνεσης και καλή σχέση με τον χειρουργό σας.

Είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που είναι ανοικτός σε ερωτήσεις πριν και μετά την επέμβαση και να γνωρίζετε το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω e-mail ή γραπτού κειμένου.

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια ανόητη ή ηλίθια ερώτηση. Είναι προτιμότερο  να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας νωρίτερα, από ό, τι  αργότερα.

2. Τι σημαίνει SMAS για το βαθύ λίφτινγκ προσώπου;

Το SMAS αντιπροσωπεύει το επιφανειακό Musculoaponeurotic System και εξυπηρετεί  τους σκοπούς  ενός "λίφτινγκ" που αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος του προσώπου και του μυϊκού ιστού.

Ένα βαθύτερο στρώμα  λίφτινγκ συμβάλλει στην ενίσχυση της μακροζωίας, στο σχήμα, καθώς και στην εμφάνιση του πρόσωπο του καθενός ,που είναι διαφορετικό και κάθε θεραπεία θα πρέπει να εξατομικεύεται.

Η γήρανση από απώλεια λίπους και η χαλάρωση του προσώπου από βαθιές τομές αντιμετωπίζονται με την βοήθεια ενός λίφτινγκ προσώπου προκειμένου αυτά τα συμπτώματα να δώσουν την θέση τους σε μια νεανική και ισορροπημένη εμφάνιση.

3. Πότε είμαι υποψήφιος για ένα λίφτινγκ;

Είστε υποψήφιος, εάν είστε υγιής, δεν έχετε κανένα σημαντικό ιατρικό πρόβλημα, είστε ρεαλιστής σχετικά με τα αποτελέσματα και πραγματικά θέλετε να αφαιρέσετε κάποια σημάδια γήρανσης και συγκεκριμένα να κάνετε μη εμφανή την απώλεια  λίπους του προσώπου και του λαιμού σας.

Ένα λίφτινγκ προσώπου δεν γίνεται ώστε να αφαιρεθούν εντελώς όλα τα σημάδια της γήρανσης, ή για να απαλειφθούν όλες οι  ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Άλλες τεχνικές όπως βοτοχ,laser ή χημικό πίλινγκ μπορούν να γίνουν για τη βελτίωση αυτών των περιοχών.

4. Πόση διάρκεια έχει ένα λίφτινγκ προσώπου;

Ένα πετυχημένο λίφτινγκ προσώπου ή λαιμού μπορεί να αναζωογονήσει το πρόσωπο για 7-10 χρόνια. Πραγματικά όμως η διατήρησή του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κατάσταση του δέρματός σας, εάν καπνίζετε ή πίνετε, και η ηλικία σας, όταν υποβληθήκατε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο καλύτερος χρόνος για να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση είναι σε νεαρότερη ηλικία. Με αυτό τον τρόπο εσείς θα φαίνεστε πολύ νεότεροι από την πραγματική σας ηλικία και τα σημάδια της γήρανσης θα είναι πάνω σας μηδαμινά. Η περαιτέρω χειρουργική επέμβαση ή τα ενέσιμα υλικά  υπάρχουν ως εναλλακτική λύση.

Αρχίζουν συνήθως με μαλακά υλικά πληρώσεως του ιστού μετά την επέμβαση. Αυτά, μαζί με την καλή φροντίδα του δέρματος,  την αποφυγή του καπνίσματος, την χρήση αντηλιακών, και την αποφυγή από τον ήλιο θα μεγιστοποιήσουν την μακροζωία του λίφτινγκ. Στόχος του λίφτινγκ είναι να σας προσφέρει μια φυσική, νεανική εμφάνιση και να γυρίσει πίσω το ρολόι και όχι να το σταματήσει. Είναι φυσιολογικό να έχετε ένα μικρό ποσό ρυτίδων.

 Μη φυσιολογικό είναι να έχετε μια σφιχτή τραβηγμένη επιδερμίδα τύπου Χόλιγουντ. Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι ελκυστικό, ούτε είναι κάτι που οι περισσότεροι ασθενείς φιλοδοξούν να έχουν. Στόχος είναι να σας κάνει να δείτε ένα ανανεωμένο, νεανικό, ένα "καλύτερο εγώ σας" και να μην είναι κάποιος άλλος. Κάθε πετυχημένο λίφτινγκ προσώπου επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει με μια πιο νεανική εμφάνιση έτσι ώστε να φανεί τόσο καλός όπως αισθάνεται.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ασθενών είναι ότι θα αισθανθούν παραμορφωμένοι, ή θα μοιάζουν με κάποιον άλλο, ή θα πρέπει να ξαναχειρουργηθούνε. Το αποτέλεσμα ενός καλού λίφτινγκ είναι αυτό που δεν μοιάζει να έχει γίνει και ο ασθενής  φαίνετε ξεκούραστος, χαλαρός και λιγότερο κουρασμένος.

5. Ποια είναι η κανονική περίοδος αποκατάστασης ενός  λίφτινγκ;

Ημέρα 1: Θα είστε στην κλινική με γάζες που θα αφαιρεθούν την άλλη μέρα. Θα κοιμηθείτε παραπάνω και θα λάβετε αντιβιοτικά για τις πρώτες 48 ώρες. Θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας το απόγευμα και θα μπορείτε να καταναλώσετε  μόνο υγρή τροφή.

Ημέρα 2: Θα μπορείτε  να τρώτε κανονικά. Μετά τη δεύτερη ημέρα η γάζα  που θα είναι στο λαιμό σας θα αφαιρεθεί, θα είστε σε θέση να λούσετε τα μαλλιά σας και θα μπορείτε να πάτε σπίτι.

Ημέρα 5: Θα επιστρέψετε στο γραφείο του ιατρού σας και πιθανόν να αφαιρέσετε όλα τα  ράμματα από τα βλέφαρα και το μισά  από το υπόλοιπο μέρος του προσώπου. Για τα σημάδια και τις τομές θα πρέπει να αρχίσετε με κάποια θεραπεία μασάζ προσώπου δίνοντας έμφαση στην επούλωση του τραύματος.

Ημέρα 10: Όλα τα ράμματα θα αφαιρεθούν και θα  μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας στην 10 με 14 ημέρα.

Εβδομάδα 3-4: Θα εξεταστείτε και θα συνεχίσετε την φροντίδα του δέρματος σας και όλες τις δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της σωματικής άσκησης.

Μήνας 3: Θα εξεταστείτε και θα γίνει λήψη  μετεγχειρητικών φωτογραφιών.

1 Χρόνος: Ο χειρουργός θα παρακολουθεί  μακροπρόθεσμα την θεραπεία και τα αποτελέσματά της.

 6. Ποια είναι τα πιο κοινά επακόλουθα ενός "λίφτινγκ";

Οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετίζονται με το περιστασιακά παρατεταμένο οίδημα και την διάρκεια της σκληρότητας στην περιοχή του λαιμού. Αυτά είναι εύκολο να επιλυθούν με την θεραπεία του μασάζ. Σημαντικό είναι να καταστεί δυνατή η φυσιολογική επούλωση του τραύματος και αυτό θα πάρει χρόνο.

Θα "φαίνεστε κανονικός»  πριν να "είστε κανονικός," γιατί ως συνήθως η επούλωση του τραύματος γίνεται σταδιακά. Περνάμε από τα πρώτα στάδια τους μώλωπες και τα οιδήματα σε ένα σκληρό αίσθημα που θα αρχίσει να μαλακώνει σε 2-3 μήνες, ειδικά στις περιοχές του λαιμού . Όλα αυτά όμως είναι πολύ φυσιολογικά.

7. Ένα "λίφτινγκ" μπορεί να εξαλείψει όλες τις  ρυτίδες του προσώπου μου;

Φυσικά θα αναζωογονήσει δραματικά το κάτω μέρος του προσώπου σας, αλλά δεν θα αφαιρέσει τις ρυτίδες γύρω από την περιοχή του στόματος ή των βλέφαρων.

Μπορεί να ανορθώσει τα βαθιά στρώματα με το SMAS με την μέθοδο της "Ανόρθωσης και του γεμίσματος"  και στη συνέχεια το κεντρικό τμήμα του προσώπου να αποκατασταθεί με μεταφορά λίπους.

Λόγω της πρόωρης γήρανσης του προσώπου σας χάνετε λίπος και το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητα του . Στόχος του λίφτινγκ είναι να σας κάνει να σας δούνε νεότερο και λιγότερο κουρασμένο, αλλά δεν θα εξαλείψει όλα τα σημάδια της γήρανσης.

Αν θέλετε να εξαλείψετε τις ρυτίδες στην περιοχή του στόματος ή γύρω από τα μάτια με βοτοχ,πίλινγκ ή με λέιζερ μπορείτε να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

8. Σχεδιάστε το σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα λίφτινγκ. Υπάρχουν τρεις φάσεις σε ένα λίφτινγκ η πρώτη είναι σε  3-4 εβδομάδες, που είστε ευπαρουσίαστοι στην οικογένειά σας, η δεύτερη είναι σε  7-10 ημέρες, που είστε ευπαρουσίαστοι με τους φίλους σας και η τελευταία σε 10-14 ημέρες που είστε ευπαρουσίαστοι στο κοινό.

Αφήστε ένα χρονικό περιθώριο 2-4 εβδομάδες γιατί οι μώλωπες και τα οιδήματα είναι διαφορετικοί σε κάθε άτομο. Υπολογίστε 3-4 εβδομάδες καθυστέρηση εμφανίσεων για το κοινό, όπως σε δημόσιες εμφανίσεις ή οι σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σταματήσετε την ασπιρίνη και όλα τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, καθώς και το ιχθυέλαιο, τουλάχιστον 10-14 ημέρες πριν την επέμβαση ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μώλωπες. Η διατήρηση μιας δίαιτας υψηλή σε πρωτεΐνη θα ενισχύσει την επούλωση των πληγών και την ελαχιστοποίηση συλλογής υγρού στο πρόσωπο. Θα ήθελα πραγματικά να τονίσω ότι οι βιταμίνες μαζί με τα συμπληρώματα, καθώς και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα όπως Bromelain και η Arnica Montana θα ελαχιστοποιήσουν τους μώλωπες και μπορούν να επιταχύνουν πραγματικά την ανάρρωσή σας. Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες ή πάγο στα μάτια σας.

Οι περισσότεροι μώλωπες και τα οιδήματα εμφανίζονται κατά τις πρώτες 3-5 ημέρες και θα υποχωρήσουν μέσα σε 7-10 ημέρες. Είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσετε τις δραστηριότητες σας. Μην ανεβάσετε το ρυθμό της καρδιάς σας πάνω από 100 για τις πρώτες 10 ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό να μην αρχίσετε να ασκείστε για τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες, ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός πάνω από 100 μπορεί να προκαλέσει αυξημένη διόγκωση, μώλωπες και ακόμη και αιμορραγία.

9. Πώς θα δείχνω μετά την επέμβαση και θα έχω πόνο;

Περιέργως, δεν θα νιώθετε κάποιο σημαντικό πόνο, μπορεί και καθόλου. Θα έχετε κάποιο αίσθημα σφιξίματος ή συμπίεσης, όπως και ένα ελαφρύ επίδεσμο στο κεφάλι σας που συνήθως αφαιρείται σε 2 ημέρες και τότε μπορείτε να λούσετε και τα μαλλιά σας . Τις περισσότερες φορές ένα λίφτινγκ συνοδεύεται και από μια βλεφαροπλαστική.

Η βλεφαροπλαστική έχει περισσότερη ταλαιπωρία από την επέμβαση λίφτινγκ. Το κλειδί είναι να κρατήσετε το κεφάλι σας σηκωμένο, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε απαλή μουσική. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την αρτηριακή σας πίεση φυσιολογική και θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε καλύτερα.

10. Σε πόσο χρονικό διάστημα το πρόσωπό μου θα φαίνεται φυσιολογικό και πότε τα σημάδια μου δεν είναι πλέον προφανή;

Σε 3-4 εβδομάδες το πρόσωπό σας θα φαίνεται σίγουρα πολύ φυσιολογικό. Ωστόσο, το πρήξιμο στο πρόσωπο και το λαιμό, ειδικά στο πρόσωπο, θα πάρει 4-6 εβδομάδες για να εξαφανιστεί. Το μούδιασμα γύρω από τα μάγουλα θα υποχωρήσει σε 3-4 μήνες και θα φανεί φυσιολογικό στους γνωστούς σας σε 3-4 εβδομάδες. Οι ουλές από τομές τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε τα πρόσωπα που βρίσκονται στην "ζώνη άνεσης ή στον ιδιωτικό χώρο" σας δεν θα τις παρατηρήσουν μετά από  4-6 εβδομάδες. Εκείνοι που βρίσκονται" εκτός ιδιωτικού χώρου ή έξω από την ζώνη άνεσης" σας δεν θα τις παρατηρήσουν μετά από 3-4 εβδομάδες.

Όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας και είναι εντελώς φυσιολογικά. Εάν είχατε βλεφαροπλαστική, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί την ίδια στιγμή, πιθανό να καθυστερήσει την ανάρρωση του προσώπου σας για περίπου 4-6 εβδομάδες.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το λίφτινγκ προσώπου στο:

www.kapositas.gr