Πότε θα αρχίσει να υποχωρεί το πρήξιμο, μετά την επέμβαση αύξησης του μαστού;

Συζήτηση
Πριν από 5 ημέρες, υποβλήθηκα σε επέμβαση αύξησης του μαστού, με 325cc εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη. Είμαι 5'1 ίντσες και 102 λίβρες. Ήλπιζα να είναι μέγεθος C, αλλά αυτή την στιγμή είναι μέγεθος D. Αυτό οφείλεται στο πρήξιμο; Εάν ναι, πότε θα αρχίσει να υποχωρεί,και πότε θα μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι μέγεθος σουτιέν θα φορέσω;


Nodas Kapositas, MD,PhD
Greece Plastic Surgeon

Το πρήξιμο μετά την αύξηση του μαστού, θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά , και αυτό θα γίνει σε τρία στάδια . Σε 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση, θα υποχωρήσει το 50% του πρηξίματος, ενώ το υπόλοιπο μέχρι σε ένα έτος. Παρόλα αυτά , το στήθος σας θα δείχνει υπέροχο μέσα σε 6 μήνες.


Kenneth R. Francis, MD:
Manhattan Plastic Surgeon

Θα πρέπει να χαλαρώσετε. Είστε μόλις πέντε ημέρες έξω από το νοσοκομείο, μετά από μια επέμβαση αύξησης του μαστού. Σίγουρα, έχετε πρήξιμο αυτή την στιγμή, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι πιθανώς στο μέγιστο. Να αναμένετε μια σημαντική βελτίωση, κατά τις επόμενες 4-6 εβδομάδες. Εκείνη τη στιγμή, θα έχετε μια καλή ιδέα ,για το τελικό μέγεθος του σουτιέν σας.


Richard P. Rand, MD, FACS:
Seattle Plastic Surgeon

Το οίδημα θα αρχίζει να υποχωρεί σημαντικά μετά από 2 εβδομάδες , εφ 'όσον φυσικά ακολουθείτε, τις κατάλληλες μετεγχειρητικές κατευθυντήριες γραμμές του γιατρού σας. Η περισσότερη διόγκωση θα υποχωρήσει μέσα στις 6-8 εβδομάδες, μετά την επέμβαση. Πιθανώς το "τελικό" αποτέλεσμα, να επιτυγχάνεται μέσα σε 3 μήνες.


Robert M. Freund, MD:
New York Plastic Surgeon

Συνήθως, το πρήξιμο του στήθους υποχωρεί, μέσα σε 2-3 μήνες. Θα υπάρξει, επίσης και μια αλλαγή στο σχήμα του, καθώς τα εμφυτεύματα θα γίνονται πιο στρογγυλεμένα και θα κρεμάσουν ελαφρώς. Συχνά λέω στους ασθενείς μου, ότι θα χάσουν περίπου το 1/4 του μεγέθους τους, μετά την πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο.


Paul C. Zwiebel, MD:
Denver Plastic Surgeon

Ναι, είστε ακόμα πρησμένη, γι 'αυτό προσπαθήστε να μην εξετάσετε τον εαυτό σας πάρα πολύ στενά, για λίγο ακόμα. Κάθε άτομο αναρρώνει με διαφορετικό ρυθμό.

Πιθανόν, να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το μέγεθος του, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, μετά την επέμβαση. Καλό θα ήταν να μην ψωνίσετε σουτιέν νωρίτερα.


David A. Robinson, MD:
Munster Plastic Surgeon

Το οίδημα θα αρχίσει να υποχωρεί, εντός 2 εβδομάδων μετά από τη χειρουργική σας επέμβαση. Σε 6 εβδομάδες, θα πρέπει να έχετε μια αρκετά καλή ιδέα, για το μέγεθος του. Το συνολικό πρήξιμο, θα υποχωρήσει στους επόμενους 3 μήνες, και εκείνη τη στιγμή θα δείτε τα τελικά αποτελέσματα, της χειρουργικής επέμβασης σας.


Shahram Salemy, MD, FACS:
Seattle Plastic Surgeon

Αυτό που βιώνετε είναι απολύτως φυσιολογικό, και σε γενικές γραμμές, θα χρειαστεί περίπου 4-6 εβδομάδες προτού να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Συστήνω στους ασθενείς μου, να περιμένουν περίπου 6 εβδομάδες πριν από την αγορά νέων σουτιέν, μέχρι να υποχωρήσει αρκετά το πρήξιμο. Πάντως, ακούγεται σαν να αναρρώνετε κανονικά.


Pramit Malhotra, MD:
Ann Arbor Plastic Surgeon

Θα πρέπει να υπάρχει, μια πολύ μικρή διόγκωση μετά την προσθετική στήθους. Ωστόσο, πολλοί ασθενείς αισθάνονται ότι είναι πρησμένο στην αρχή, διότι τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε υψηλά επίπεδα. Καθώς όμως κατεβαίνουν, πράγμα που συμβαίνει μέσα σε ένα διάστημα 3 εβδομάδων έως 3 μηνών, το στήθος σας θα φαίνεται λιγότερο πρησμένο, ενώ, στην πραγματικότητα, απλά τα εμφυτεύματα θα λαμβάνουν την θέση τους.


Douglas L. Gervais, MD:
Minneapolis Plastic Surgeon

Το στήθος σας, θα εμφανίζεται μεγαλύτερο για περίπου μια εβδομάδα ,μετά την επέμβαση. Αυτό οφείλεται στην διόγκωση των ιστών και του μυϊκού σπασμού (εάν το εμφύτευμα είναι κάτω από το μυ). Το περισσότερο από το πρήξιμο, θα υποχωρήσει μέσα σε 2-3 εβδομάδες ,και θα φύγει τελείως, περίπου στις 4-6 εβδομάδες. Αμφιβάλλω αν θα είστε μέγεθος D, όταν το πρήξιμο εξαφανιστεί.


Raffy Karamanoukian, MD, FACS:
Los Angeles Plastic Surgeon

Το πρήξιμο, μετά από τη χειρουργική επέμβαση ενθεμάτων του στήθους, που είναι γνωστό ως οίδημα, θα παραμείνει σε οξεία κατάσταση για δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ενώ θα είναι πιο ήπιο μέσα σε 6 μήνες.


Gary Hall, MD:
Kansas City Plastic Surgeon

Θεωρώ ότι η πλειοψηφία της διόγκωσης, θα έχει φύγει μετά από ένα μήνα, ορισμένο όμως μπορεί να παραμείνει για 3-4 μήνες, σε ορισμένους ασθενείς. Πολύ μικρά σημεία διόγκωσης, μπορεί να επιμείνουν ακόμα περισσότερο, αλλά συνήθως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Μην ανησυχείτε για το μέγεθος σας, για τουλάχιστον ένα μήνα.

Οι διαφορετικές χειρουργικές τεχνικές, μπορούν επίσης να έχουν κάποια διαφορά στη διόγκωση. Μην διστάσετε να ρωτήσετε τον χειρουργό σας.


Clark Schierle, MD, PhD:


Το νέο στήθος σας, θα εμφανιστεί πολύ μεγάλο και σε πολύ υψηλή θέση, για περίπου 1-3 μήνες. Σε αυτή την ιδιαίτερη κατάστασή σας σημαντικοί παράγοντες είναι, το πώς αντιδρά το σώμα σας στην χειρουργική επέμβαση, η χειρουργική τεχνική, που χρησιμοποιήθηκε, και το μέγεθος του εμφυτεύματος, που έχετε επιλέξει.


Paul Vitenas, Jr., MD:
Houston Plastic Surgeon

Μετά από μια αύξηση του μαστού, είναι λογικό να αναμένει κανείς, για μικρό χρονικό διάστημα, ένα μέτριο οίδημα, ανάλογα με το είδος της επέμβασης. Μετά από έξι εβδομάδες, είναι ώρα ένα νέο σουτιέν ,να επαινέσει την νέα εμφάνισή σας. Σε εκείνο το διάστημα, θα πρέπει να έχετε μια καλή αίσθηση, για το μετεγχειρητικό μέγεθος σας.

Περισσότερα στο κεντρικό μας web site:
 www.kapositas.gr

και στο εξειδικευμένο μας www.breast-surgery.gr