Οι αισθητικές επεμβάσεις σε άνοδο μετά τη μεγάλη ύφεση

Παρόλο, που η  μεγάλη ύφεση δεν αποτελεί καλό οιωνό για την Αμερική, οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν αυξηθεί μετά από αυτήν.

Οι πλαστικοί χειρουργοί πραγματοποίησαν περισσότερες από 11 εκατομμύρια αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στις ΗΠΑ το 2013, πάνω από  12 % για το έτος και 18 % περισσότερες από ότι τις 9 εκατομμύρια, που πραγματοποιήθηκαν το 2009 , σύμφωνα πάντα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής .

Στον απόηχο της οικονομικής ύφεσης, οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν προσφέρει περισσότερες επιλογές, για τους ασθενείς με λιγότερους οικονομικούς πόρους, που εξακολουθούν όμως να θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους.

Για παράδειγμα αντί για ένα ακριβό λίφτινγκ, μπορείτε να κάνετε κάποιο Botox με λιγότερο κόστος.

Οι  αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η αυξητική του μαστού και η κοιλιοπλαστική εξακολουθούν να έχουν υψηλή ζήτηση, αλλά και οι ραγδαίες εξελίξεις στις μη επεμβατικές επεμβάσεις, ενισχύουν  τη βιομηχανία της πλαστικής χειρουργικής.

Οι μη χειρουργικές επεμβάσεις αυξήθηκαν το 2013 κατά 13 %, αντιπροσωπεύοντας  9,5 εκατομμύρια επεμβάσεις.

Επιπλέον οι πλαστικές επεμβάσεις για τους άνδρες, έχουν αυξηθεί κατά 237 % από το 1997, οι οποίοι έχουν ξοδέψει μέσα σε λίγα χρόνια περίπου $ 15.000 -$ 20,000 για λίφτινγκ προσώπου και είναι ακόμα επιρρεπείς στο Botox και στο microdermabrasion, δύο επεμβάσεις που σπάνια ξεπερνούν τα $ 1,000."

Δεν είναι όλοι πρόθυμοι να μπουν στην διαδικασία της ανάρρωσης, που θα διαρκέσει  αρκετές εβδομάδες . Πολλοί ψάχνουν για μια λιγότερο δραματική αλλαγή, με μικρότερο χρόνο ανάρρωσης." είπε ο Δρ Jack Fisher , πρόεδρος της ASAPS .

 Οι ενέσεις Botox, οι οποίες κοστίζουν μερικά δολάρια το μέγιστο, είναι η πιο δημοφιλής μη επεμβατική επέμβαση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά , έχοντας 3,7 εκατομμύρια επεμβάσεις να έχουν εκτελεστεί  το τελευταίο έτος, δηλαδή 15% περισσότερες από το 2012.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες επεμβάσεις, που μπορούν σύντομα να εκθρονίσουν τη δημοτικότητα τους .Το  Photorejuvenation για παράδειγμα, που μπορεί επίσης να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης, που προκλήθηκαν από την έκθεση στον ήλιο , αυξήθηκε κατά 35 %, έχοντας για το 2013 μισό εκατομμύριο εκτελεσμένες επεμβάσεις στο ιστορικό του και το υαλουρονικό οξύ, που και αυτό γεμίζει τις ρυτίδες  ,αυξήθηκε επίσης κατά 31 % με σχεδόν 2 εκατομμύρια εκτελεσμένες επεμβάσεις.

Η λιποαναρρόφηση και η αυξητική του μαστού υπερισχύουν ακόμα ανάμεσα στις αισθητικές επεμβάσεις , αποφέροντας αύξηση σε 16,3 % και 5,2 % , αντίστοιχα  . Επίσης και η επέμβαση αύξησης γλουτών , η οποία μπορεί να κοστίσει από $ 5.000 έως $ 10.000, αυξήθηκε κατά 58 % από το προηγούμενο έτος .

Οι οικονομολόγοι , συχνά συνδέουν  τα σκαμπανεβάσματα της πλαστικής χειρουργικής  βιομηχανίας, με τη συνολική ευρωστία της οικονομίας των ΗΠΑ . Το 2009 , η αναλύτρια Merrill Lynch, είπε ότι το 77% των πλαστικών χειρουργών, κατηγόρησε την οικονομία για τη μείωση του συνολικού αριθμού των επεμβάσεων αύξησης του μαστού, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Υποστηρίζουν ότι όσο  χειρότερα αισθάνονται οι Αμερικανοί σχετικά με τα οικονομικά τους , τόσο λιγότερο πιθανό είναι να προσφέρουν στον εαυτό τους μια ανανέωση.

"Αν βλέπατε το εισόδημα σας να μειώνεται  από 20 % έως 30 %  , γιατί να επενδύσετε σε ένα λίφτινγκ προσώπου ; " , είπε ο ο Δρ Jack Fisher.

"Το 2009 ήταν μια πολύ κακή χρονιά για τους περισσότερους πλαστικούς χειρούργους , καθώς υπήρξε μια δραστική μείωση , κυρίως στις πιο δαπανηρές επεμβάσεις. " Τα τωρινά στοιχεία , που δείχνουν μια άνοδο στις επιχειρήσεις,  που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης , δεν ήταν εντελώς απροσδόκητα .

Η βιομηχανίας της ομορφιάς, έχει σημειώσει σημαντικήαύξηση το τελευταίο έτος . Η Karen Grant , ανώτερη αναλύτρια της βιομηχανίας της ομορφιάς για το NPD Group , ακούγονταν αισιόδοξη σχετικά με αυτό το θέμα, σε μία κριτική του Φεβρουαρίου.

«Παρόλο που οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγωνίζονται με ένα χαμηλότερο εισοδηματικό επίπεδο , η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να είναι σταθερή », είπε . " Όταν υπάρχει μια προοπτική βελτίωσης και το ρίσκο είναι σχετικά χαμηλό, τότε υπάρχει και μια προθυμία, να επενδύσουν στον εαυτό τους  . "

Αυτές ήταν οι πιο δημοφιλής πλαστικές επεμβάσεις για το 2013, σύμφωνα με την ASAPS.


Χειρουργικές επεμβάσεις:

Μη χειρουργικές επεμβάσεις :

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr