"Μελέτη ρίχνει νέο φως σχετικά με την αφαίρεση λίπους

Ενώ η επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, έχει θεωρηθεί μια καθαρά αισθητική διαδικασία, μια νέα έκθεση διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να συμβάλει στην διατήρηση ενός υγιούς βάρους, μετά από μια γαστρική χειρουργική επέμβαση.

Στην μελέτη αυτή, με επικεφαλής ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στην Ελβετία, περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους, η απομάκρυνση της περίσσειας ποσότητας του δέρματος και του λίπους, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο ζωής των ατόμων, που έχουν υποβληθεί σε μια σημαντική απώλεια βάρους, μέσο μιας χειρουργικής επέμβασης.

Αποτελέσματα που διαρκούν

Παρατηρώντας μια ομάδα 200 ασθενών πάνω από επτά χρόνια, οι ερευνητές είναι σε θέση να υποστηρίξουν, ότι η επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, είχε ως αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Οι γιατροί χώρισαν την ομάδα σε δύο τμήματα,σε 98 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε γαστρικό bypass και σε επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, και σε 102 ασθενείς που υποβλήθηκαν μόνο σε γαστρικό bypass.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ασθενείς, που διόρθωσαν την περίσσεια ποσότητα δέρματος και λίπους, έχασαν 100 λίβρες μέσα σε δύο χρόνια, με την βοήθεια του γαστρικού bypass.

Μετά από επτά χρόνια, οι ασθενείς αυτοί έπεσαν κατά μέσο όρο στις 176 λίβρες, ενώ εκείνοι που έλαβαν μόνο το γαστρικό bypass ζύγιζαν περίπου 200. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ασθενείς, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, είχαν λιγότερες πιθανότητες να επανακτήσουν το βάρος τους, με την πάροδο του χρόνου.

Μόνο το 4 % αυτών των ασθενών επέστρεψε προς το αρχικό βάρος του, ενώ το 11% των ασθενών, που δεν είχαν υποβληθεί σε επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, ανέκτησε όλο του το βάρος.

Η επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος είναι απαραίτητη

Η κοιλιοπλαστική, επικεντρώνεται στην απομάκρυνση μιας σημαντικής ποσότητας δέρματος και λίπους γύρω από το στομάχι, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος, οι οποίες μπορούν να αφαιρέσουν το δέρμα και το λίπος από τα χέρια, τους μηρούς, τους γλουτούς και το στήθος.

Επειδή αυτές οι επεμβάσεις, συνήθως θεωρούνται αισθητικές, δεν καλύπτονται από την ασφάλισης υγείας, ούτε είναι υποχρεωτικές για ασθενείς, που είχαν υποβληθεί σε γαστρικό bypass.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της έρευνας, ο δρ Αλί Modarressi, υποστηρίζει ότι η μελέτη δείχνει πως η επέμβαση αυτή, είναι ένα ουσιαστικό βήμα μετά από ένα γαστρικό bypass, ώστε να διασφαλιστεί,ότι οι ασθενείς θα έχουν μια πληρέστερη ποιότητα ζωής.

"Δεδομένου ότι η πλαστική χειρουργική, μετά από μια μαζική απώλεια βάρους, είναι υποχρεωτική για την ποιότητα ζωής και τη διατήρηση του βάρους του ασθενή, η επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, θα πρέπει να θεωρείται υποχρεωτική, μόνο για εκείνους, που έχουν επιτύχει μια σημαντική απώλεια βάρους, "αναφέρει ο Modarressi.

Ενώ η έρευνα υποδηλώνει ξεκάθαρα, ότι η επέμβαση διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για όλους.

Σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ, άτομα με κακή υγεία, οι βαρείς καπνιστές ακόμα και εκείνοι, που δεν ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, θα πρέπει να διακόπτουν το κάπνισμα.

Περισσότερα για την πλαστική μετά απώλεια βάρους στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr 

και στο εξειδικευμένο μας: www.meta-paxysarkia.gr