"Βαμπίρ προσώπου": Ένας τρομακτικός τρόπος για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας

Ορισμένοι άνθρωποι, προκειμένου να μείνουν νέοι, μπορούν να κάνουν τα πάντα, ακόμα και να χρησιμοποιήσουν το ίδιο τους το αίμα.

Φυσικά δεν το πίνουν, αλλά λαμβάνουν ενέσεις πλάσματος του αίματος τους, στα πρόσωπά τους. Η διαδικασία αυτή έχει το παρατσούκλι "βαμπίρ προσώπου," όπως αναφέρει η Teresa Garcia, από το CBS News.

Τα αποτελέσματα του, διαρκούν από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Οι ειδικοί συλλέγουν ένα φιαλίδιο αίματος του ασθενή, το οποίο στη συνέχεια περιστρέφεται σε μία φυγόκεντρο, ώστε να διαχωρισθούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται σε μικροσκοπικές οπές, στο δέρμα του ασθενούς.

Ο Δρ Paul Nassif, ένας πλαστικός χειρουργός ειδικός στην πλαστική και στην δερματολογία, υποστήριξε στο CBS News, ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του μεγέθους των πόρων και των λεπτών γραμμών, και να συμβάλει στην αναζωογόνηση του δέρματος. «Γερνάμε.

Είναι σαν να βρισκόμαστε σε έναν ιμάντα μεταφοράς, και αυτή η μέθοδος, θα μας γυρίσει πιο κοντά στην αρχή του», είπε. Η Kim Kardashian, δοκίμασε αυτή την μέθοδο στο "Kourtney and Kim Take Miami" τον Μάρτιο, όπως αναφέρθηκε στο CBS Miami. “Δεν υπάρχει διαμάχη με την αγωγή αυτή , " υποστήριξε το Μάρτιο ο γιατρός της , ο Δρ Julio Gallo του Ινστιτούτου του Μαϊάμι Διαχείρισης Ηλικίας.

"Δεν είναι η πανάκεια μέθοδος για τη γήρανση, ούτε μια αντικατάσταση του λίφτινγκ. Μπορεί όμως, να συμβάλει στη διατήρηση της φρεσκάδας του δέρματος σας ​. " Τα αιμοπετάλια που βρίσκονται στο πλάσμα περιέχουν ουσίες που ονομάζονται « παράγοντες ανάπτυξης », οι οποίες υποτίθεται ότι θα πρέπει να ενεργοποιούν και να αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος, εξήγησε η Δρ Jennifer Walden, μια αισθητική πλαστική χειρουργός με έδρα το Τέξας, στο CBSNews.com.

Η Walden σήμερα ασχολείται με την έρευνα μιας θεραπείας του πλάσματος σε συνδυασμό με λέιζερ , η οποία όπως λέει δείχνει πολλά υποσχόμενη .

"Ωστόσο , η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της μεθόδου δεν έχει μελετηθεί εκτενώς σε ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές “, είπε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . " Ευτυχώς, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος για την απόρριψη ,ή την ανάπτυξη λοίμωξης ή κάποιας αλλεργικής αντίδρασης. " Η διαδικασία παρόλο που κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια , δεν έχει πείσει όλους τους ειδικούς σχετικά με την αποτελεσματικότητά της.

“Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και δεν θα βοηθήσει καθόλου , " υποστήριξε στο CBSNews.com η Δρ Michele Green, μια δερματολόγος από την Νέα Υόρκη.

"Νομίζω ότι είναι κυριολεκτικά τρελή . " Για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος , οι ασθενείς θα πρέπει να μην ξεχνάνε το αντηλιακό τους, την ενυδατική τους και φυσικά το να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.

Προσθέτει ακόμα ότι $ 2.000 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πιο αποτελεσματικές χημικές ή ενέσιμες θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος , εγκεκριμένες από την FDA, όπως το Botox , το Restylane και η Sculptra .

« Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την νεότητα του δέρματος σας , αντί να βάλετε το αίμα σας στο πρόσωπό σας », είπε η ίδια.

Περισσότερα για τις επεμβατικές και μη θεραπείες προσώπου στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr