Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής στην πολιτική

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα The Atlantic, η Michele Willens συζητά για το στίγμα της πλαστικής χειρουργικής, όσο αφορά τις γυναίκες στην πολιτική.

Έχετε ακούσει πιθανώς τις φήμες, ότι η Χίλαρι Κλίντον σχεδιάζει να κατέβει στις προεδρικές εκλογές το 2016.

Το να είναι μια πρώτη κυρία, ένας γερουσιαστής, γραμματέας του κράτους και έχοντας σχεδόν κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008, η Κλίντον μπορεί να θεωρηθεί μια εξέχουσα γυναίκα πολιτικός στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι γυναίκες που βρίσκονται στο φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, δεν μπορούν να αποφύγουν τα σχόλια για την εμφάνισή τους, καθώς αναλύονται από κάθε οπτική γωνία.

Δυστυχώς για την Χίλαρι, τα μέσα ενημέρωσης και οι ειδήμονες πιστεύουν, ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε κάποια πλαστική χειρουργική επέμβαση, ώστε να μειώσει τα ορατά σημάδια της γήρανσης.

Αν και φεμινίστρια, η Willens παραδέχεται, ότι σκέφτηκε και εκείνη την εμφάνιση της Κλίντον.

"Όταν η γραμματέας του κράτους παραιτήθηκε μετά από τέσσερα χρόνια εξαντλητικής θητείας, σκέφτηκα ότι θα πρέπει να μετακομίσει σε ένα spa για τους επόμενους τέσσερις μήνες", έγραψε η ίδια.

Δυστυχώς, αυτή η κριτική φαίνεται να εφαρμόζεται πιο συχνά σε γυναίκες στην πολιτική, και όχι τόσο στους άνδρες.

Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να σχολιάσουν το γεγονός, ότι τα μαλλιά του Μπαράκ Ομπάμα έχουν πάρει μια πιο γκρίζα χροιά, δεν θα ακούσετε πολλές ειδήσεις, ότι χρειάζεται ενέσεις Botox ή ένα λίφτινγκ λαιμού.

Εάν η Κλίντον ζητήσει τις υπηρεσίες ενός πλαστικού χειρουργού, σίγουρα δεν θα είναι η μόνη πρώτη κυρία που θα το έχει πράξει.

 Σύμφωνα με την Willens, πριν από περισσότερα από τριάντα χρόνια η Betty Ford ανακοίνωσε ότι είχε ένα λίφτινγκ προσώπου, λέγοντας ότι ήθελε ένα νέο πρόσωπο που να συμβαδίζει με την όμορφη νέα ζωή της.

Η Betty Ford ήταν μια πρώιμη πρωτοπόρος, αλλά πολλά αστέρια σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Nicole Kidman και της Jane Fonda, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν επισκεφτεί κλινικές πλαστικής χειρουργικής.

Η Willens υποστηρίζει όλο και περισσότερα αστέρια και οι πολιτικοί υποστηρίζουν την πλαστική χειρουργική, βοηθώντας έτσι τους άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν, ότι η πλαστική χειρουργική δεν γίνεται μόνο για τη βελτίωση της εμφάνισή σας, αλλά σας κάνει να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις αντι-γήρανσης στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr