Εμφυτεύματα στήθους στα 18;

Η πρόσφατα απόφοιτη γυμνασίου Madison Landis, η οποία είναι 18 χρονών, πήρε πρόσφατα ως δώρο αποφοίτησης εμφυτεύματα στήθους.

 Η ίδια λέει ότι το μικρό της στήθος , την έκανε να νιώθει αμήχανα. "Η επέμβαση θα με κάνει να νιώσω περισσότερη αυτοπεποίθηση για το κολέγιο και λιγότερο ανασφαλής με τον εαυτό μου," είπε πρόσφατα στο CNN.

Οι γονείς της Madison λένε, ότι συμφώνησαν σ την χειρουργική επέμβαση αύξησης μαστών για να βοηθήσουν την κόρη τους με την αυτοπεποίθηση της ."Είναι κάτι που πραγματικά το αισθάνθηκε έντονα ," είπε η μαμά της Madison , Tonya Everett, στην πηγή ειδήσεων.

"Είναι 18 και είναι το σώμα της, γι’ αυτό είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την απόφασή της." Ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι η αυτοεκτίμηση μπορεί να βελτιωθεί από αισθητικές επεμβάσεις, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε εφήβους.

Οι περισσότεροι γιατροί δεν θα εκτελέσουν αυτή τη χειρουργική επέμβαση σε ασθενείς ηλικίας κάτω των 18 ετών, που αποφοιτούν από το κολέγιο φέτος την άνοιξη, αν και ορισμένοι απόφοιτοι, μπορεί συχνά να πάρουν το πράσινο φως.

Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί θεωρούν, ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των νεαρών γυναικών που ζητούν την επέμβαση αύξησης μαστού, αυτό το χρονικό διάστημα του έτους.

"Κάτι τέτοιο μπορείτε να το δείτε κατά την αποφοίτηση, την περίοδο των διακοπών, την άνοιξη και ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων " λέει ένας πλαστικός χειρούργος στο WomensENews.com.

Το άρθρο τονίζει επίσης τη σημασία της επίσκεψης σε έναν επικυρωμένο πλαστικό χειρουργό πριν προβούν στη λήψη αποφάσεων και την κατανόηση των κινδύνων της χειρουργικής επέμβασης και των εμφυτευμάτων στήθους.

Ορισμένοι ασθενείς λαμβάνουν την απόφαση πρώτα και ανησυχούν για τις λεπτομέρειες αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης , ένας εξειδικευμένος στην αυξητική στήθους πλαστικός χειρουργός μπορεί να κάνει μια εκτίμηση για τη χειρουργική επέμβαση του μαστού, έστω και αν είναι πολύ νωρίς ή αν η ασθενής δεν είναι αρκετά ώριμη για να χειριστεί τη διαδικασία.

Επίσης, τα εμφυτεύματα στήθους δεν είναι συσκευές για μια ζωή και θα πρέπει να αντικατασταθούν στο μέλλον.

Ένας έφηβος πρέπει να καταλάβει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί μια χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), η χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις για το 2011, με περισσότερες από 316.000 συνολικά χειρουργικές επεμβάσεις να πραγματοποιούνται από μέλη της ASAPS .

Οι γυναίκες ηλικίας κάτω των 18 ετών αντιπροσώπευαν μόνο το 1,5 % του συνόλου, ενώ σχεδόν το 50% είναι μεταξύ των ηλικιών 19-34.

Περισσότερα για την αυξητική στήθους στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr

είτε στο εξειδικευμένο μας: www.breast-surgery.gr