Επιλέγοντας το καλύτερο εμφύτευμα στήθους

Μετά την πρόσφατη έγκριση του FDA ενός νέου τύπου εμφυτεύματος σιλικόνης στήθους, οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για τη χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ.

"Οι χειρουργικές τεχνικές για την αύξηση του μαστού και τα εμφυτεύματα στήθους συνεχώς βελτιώνονται, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια και την αξιοπιστία της επέμβασης", αναφέρει η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS).

Ενώ υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εμφυτευμάτων, αυτά του φυσιολογικού ορού και της σιλικόνης , υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν για το καθένα.

Για παράδειγμα, υπάρχει η ανάγλυφη έναντι της ομαλής επιφάνειας εμφυτευμάτων και το σχήμα δάκρυ έναντι των στρογγυλών εμφυτευμάτων. Τα Saline εμφυτεύματα αποτελούνται από ένα συμπαγές ελαστικό κέλυφος σιλικόνης, γεμισμένο με αποστειρωμένο αλατούχο νερό.

Αυτός ο τύπος εμφυτεύματος μπορεί να πάρει εκ των προτέρων το προκαθορισμένο του μέγεθος ή τη στιγμή της χειρουργικής επέμβασης. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου εμφυτεύματος είναι ότι μπορεί να εισαχθεί μέσω μιας μικρότερης τομής.

"Τα Saline εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται συνήθως σε νεότερους ασθενείς, καθώς αυτή η διαδικασία απαιτεί μόνο μια μικρή τομή," λέει ένας πλαστικός χειρουργός με βάση το Μίτσιγκαν, στο AmericanHealthandBeauty.com είπε.

"Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορούν να τα αισθανθούν τόσο φυσικά όσο και τα εμφυτεύματα γέλης, εάν ο ασθενής δεν έχει τον ιστό του μαστού που απαιτείται για να καλύψει το εμφύτευμα."

Από την άλλη μεριά, τα εμφυτεύματα με γέλη σιλικόνης είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα, που εμφυτεύονται κάτω από το μαστικό ιστό ή κάτω από το θωρακικό μυ.

Αυτά τα εμφυτεύματα σιλικόνης έχουν κέλυφος γεμισμένο με γέλη σιλικόνης. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη και έχουν είτε λεία υφή είτε όχι.

Παρά το γεγονός ότι τα εμφυτεύματα στήθους από προσυμπληρωμένη σιλικόνη μπορεί να απαιτήσουν μεγαλύτερη τομή για την τοποθέτηση τους, ορισμένοι άνθρωποι τα προτιμούν, διότι έχουν μια πιο φυσική αίσθηση.

Δείτε τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ενθεμάτων σιλικόνης από τον Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD στο βίντεο:

Τα πρόσφατα εγκεκριμένα "Gummy Bear" εμφυτεύματα , επίσης γνωστά ως εμφυτεύματα από συνεκτικό τζελ, το οποίο περιέχει μια εξαιρετικά συνεκτική μορφή τζελ, ή σταθερά ενθέματα στήθους από γέλη σιλικόνης.

Το ABC News αναφέρει ότι το ψευδώνυμο  "Gummy Bear" το πήρε γιατί όταν κοπεί στο μισό, το εμφύτευμα είναι σταθερό και διατηρεί το σχήμα του, παρόμοιο δηλαδή με τις γνωστές καραμέλες. "Τα εμφυτεύματα αυτά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και τείνουν να διατηρούν ένα πιο ελκυστικό και πιο προβλέψιμο σχήμα," λέει ένας πλαστικός χειρουργός σε δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με το ImplantInfo.com, οι υποστηρικτές των εμφυτευμάτων αυτών λένε ότι, άλλα οφέλη που συνδέονται με αυτό το είδος του εμφυτεύματος περιλαμβάνουν την ικανότητά τους να αντισταθούν στην βαρύτητα, όπως και την σπάνια σκλήρυνση του ουλώδη ιστού και το γεγονός ότι είναι απίθανο να διαρρεύσουν.

Ένα από τα αρνητικά που συνδέονται με οποιοδήποτε είδος ενθέματος σιλικόνης είναι ότι ,μπορούν να υποστούν ρήξη  χωρίς να το αντιληφτούν οι ασθενείς.

Επί του παρόντος, το FDA συνιστά τα άτομα με εμφυτεύματα σιλικόνης να κάνουν μία μαγνητική τομογραφία κάθε χρόνο, αρχίζοντας τον τρίτο χρόνο μετά την επέμβαση για να αναζητήσουν τυχόν ρήξη. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το μέγεθος του στήθους τους με μια χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης εμφυτευμάτων στήθους έχουν πολλά περισσότερα να αποφασίσουν εκτός από το μέγεθος.

Ένας επικυρωμένος πλαστικός χειρουργός, ειδικός στην αυξητική στήθους μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο είδος και ποιο μέγεθος εμφυτευμάτων μαστού είναι το καλύτερο, για να έχετε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Περισσότερα στο εξειδικευμένο μας site: www.breast-surgery.gr

Για την Αυξητική του στήθους, την επιλογή είδους ενθέματος, μεγέθους κλπ μπορείτε να δείτε στο κεντρικό μας web site:

 www.kapositas.gr