Το λίφτινγκ προσώπου διαρκεί 8 έως 10 έτη, υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες από το συνέδριο στο Βανκούβερ

Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το πόσο καιρό θα διαρκέσει ένα λίφτινγκ προσώπου, μπορούμε απλά να μαντέψουμε, είπε ένας διάσημος χειρουργός από τις ΗΠΑ, στη διεθνή συνεδρίαση της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S) στο Βανκούβερ τον Μαίο του 2012.

"Έχουμε γυρίσει το χρόνο πίσω και απλά περιμένουμε να ξανακυλήσει, " είπε ο δρ Joel Feldman από τη Βοστόνη, στους συναδέλφους του, στην ετήσια γενική συνέλευση της Αμερικανικής Εταιρείας της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι 8 έως 10 έτη είναι μια λογική προσδοκία διάρκειας του λίφτινγκ προσώπου, σε αντίθεση με τα αποτελέσματα ορισμένων άλλων χειρουργικών επεμβάσεων, που μπορεί να είναι αόρατά μετά από ένα έως τρία έτη.

Μια ποικιλία από παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός πλήρους λίφτινγκ προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών διαφορών, που είναι πέρα από τον έλεγχο του ασθενή ή του χειρουργού, όπως η ελαστικότητα του δέρματος.

Γι’ αυτό το λόγο, δεν είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες να υποβληθούν σε ένα δεύτερο λίφτινγκ προσώπου. Και ενώ πολλοί πλαστικοί χειρουργοί δυσφημούν τα αποτελέσματα των διαδικασιών, που περιλαμβάνουν την ύπαρξη ραφών, ο Δρ Javier De Benito από τη Βαρκελώνη αναφέρει ότι η ζήτηση για ράμματα στα λίφτινγκ προσώπου έχει αυξηθεί, διότι κανένας ασθενής δεν θέλει να περάσει εβδομάδες κρυμμένος στο σπίτι του, μετά από ένα πλήρες λίφτινγκ.

«Οι ασθενείς δεν έχουν χρόνο για ανάρρωση», είπε. Είναι ένας από τους πολλούς γιατρούς, που εισάγει ράμματα κάτω από το δέρμα με μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια τραβάει τις περιοχές που κρέμονται.

Οι παραδοσιακοί πλαστικοί χειρουργοί χλευάζουν αυτή τη διαδικασία, σχετικά με το ότι δεν λειτουργεί ή ότι χρειάζεται συχνή σύσφιξη. "Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι για το τίποτα," είπε ο Δρ Fritz Barton από το Ντάλας, του Τέξας.

Ο Δρ. James Grotting από το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα δήλωσε ότι, το 95% των ασθενών του είναι ικανοποιημένο με τα λίφτινγκ τους, ακόμη και αν διαρκούν μόνο για λίγα χρόνια.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς ανταποκρίθηκαν ανώνυμα σε έρευνα του, με το 42 % να δηλώνει πως το λίφτινγκ προσώπου τους διήρκεσε από ένα έως πέντε έτη. Διαφωνώντας με την πλειοψηφία που είπε ότι διήρκεσε περισσότερο, αναφέρει ο Grotting, ο οποίος επίσης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Όλοι οι ομιλητές ανέφεραν ότι το 91 % των ασθενών, που είχαν υποβληθεί σε λίφτινγκ προσώπου, είναι γυναίκες και αυτό μεταφράζεται σε μια ευρεία ποικιλία προσδοκιών.

Κάποιες αναζητούν την τελειότητα, ενώ άλλες είναι ικανοποιημένες με μια μέτρια βελτίωση. Οι γυναίκες συνήθως αρχίζουν να σκέπτονται το λίφτινγκ προσώπου κοντά στην ηλικία των 40, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 57 έτη. Περίπου 3.000 ήταν οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Βανκούβερ.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι πλαστικοί χειρουργοί από τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας των δημοσίων σχέσεων, Adeena Babbitt.

Περισσότερα για το λίφτινγκ προσώπου στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr