Κυνηγώντας την τελειότητα στην Ρινοπλαστική: Ρινοπλαστική επανεπέμβαση

Ενώ η πλειονότητα των ασθενών που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική μένουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα υπάρχει και ένα πολύ μικρό ποσοστό που τυχαίνει να μην είναι ευχαριστημένοι από την επέμβαση και θα αναγκασθούν να προχωρήσουν σε μια δεύτερη επέμβαση ρινοπλαστικής.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην ετήσια συνάντηση της American Society for Aesthetic Plastic Surgery στην Washington DC,το 2010.Το meeting έγινε στο Ξενοδοχείο Gaylord National.

Το θέμα ήταν “Οι δευτερογενείς δυσμορφίες της μύτης- Διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση”. Το πάνελ συντονίσθηκε από τον Ronald Gruber και ομιλητές ήταν ο Nazim Cerkes, ο Mark Constantian,ο Jack Gunter και ο Rod Rohrich.

Στο πάνελ συζητήθηκαν οι εναλλακτικές χειρουργικές τεχνικές σε ιδιαίτερα θέματα όπως δυσμορφίες της άκρης της μύτης (ακρορρινίου), η βάση της μύτης, δυσμορφίες των ρουθουνιών, η κοντή μύτη και η στραβή μύτη.

Είναι πολύ σημαντικό που συζητάμε εδώ αυτά τα προβλήματα που είναι καθημερινά για τον μέσο πλαστικό χειρουργό είπε ο Dr Gruber πλαστικός χειρουργός από το Oakland, CA. Και συνεχίζει, είναι επίσης σημαντικό να ξέρουμε τι βοηθάει καλύτερα στις δυσμορφίες της μύτης τα ράμματα ή τα μοσχεύματα για να πετύχουμε καλύτερο σχήμα στο ακρορίνιο ή να μεγαλώσουμε μια κοντή μύτη.

Πολλά κερδίζει κάποιος από την εμπειρία με τα χρόνια αλλά όλοι μπορεί να έχουμε, κάποια μη ιδανικά αποτελέσματα σε ένα σημείο, είπε ο Rod Rohrich πλαστικός χειρουργός στο Dallas, TX. Το σημαντικό είναι, συνεχίζει, ότι αυτό που έχει σημασία πώς τα διαχειρίζεται ο καθένας μας.

Κανένας από μας δεν είναι ο τέλειος στην ρινοπλαστική αλλά το κάθε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα είναι κάτω από τον έλεγχο μας λέει ο Mark Constantian πλαστικός χειρουργός από το New Hamsphire και συνεχίζει “Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να κάνει την σωστή διάγνωση, να καταλάβει την ανατομία, τα στηρίγματα της μύτης και την λειτουργία της και κατά συνέπεια να διαλέξει το σωστό πλάνο και φυσικά αυτό να συμφωνεί με το τι θέλει ο ασθενής, στο τέλος δε να το εκτελεί σωστά”.

Το 2009 έγιναν 138.258 ρινοπλαστικές στις ΗΠΑ σύμφωνα με την Αμερικάνική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

 

 

 

www.kapositas.gr