Λιποαναρρόφηση που δρά: Στο λίπος που βλέπετε ή στο λίπος που δεν βλέπετε

Οι ασθενείς που σκέφτονται την λιποαναρρόφηση, μπορεί να πιστεύουν ότι η αφαίρεση του λίπους αφαιρεί επίσης και τα προβλήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή τα επίπεδα χοληστερόλης.

Ενώ η λιποαναρρόφηση προσφέρει μια σειρά από οφέλη, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν δύο είδη λίπους, αυτό που μπορείτε να δείτε και αυτό που δεν μπορείτε να δείτε.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συμβάλει στην μείωση του λίπους που είναι ορατό στη μέση, στο στομάχι, στα πόδια και στους γλουτούς, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο όμως και για το «αόρατο» το λίπος, που είναι υπεύθυνο για θέματα υγείας, που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος, σύμφωνα με την U.S. News and τη World Report.

Το υποδόριο λίπος, είναι αυτό που μπορείτε να δείτε, και βρίσκεται κάτω από το δέρμα σας σε προβληματικές περιοχές όπως οι μηροί, η κοιλιά, και το ισχίο. Το σπλαγχνικό λίπος, όμως, βρίσκεται βαθύτερα μέσα στο μεσαίο τμήμα του σώματός σας, πιο κοντά στα όργανα όπως το ήπαρ, την καρδιά και τους πνεύμονες.

Ενώ το υποδόριο λίπος είναι πιο εύκολο να το δείτε, το σπλαχνικό λίπος είναι αυτό που είναι πιο επιζήμιο για την υγεία σας.

"Οι άνθρωποι έχουν επίγνωση μόνο για το λίπος που μπορούν να δουν," δηλώνει ο Heather Hausenblas, αναπληρωτής καθηγητής της Άσκησης και της Υγείας στο Κολέγιο της Υγείας και της Ανθρώπινης Απόδοσης στη Φλόριντα. "Αλλά το κρυμμένο λίπος, αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή."

Μια μελέτη του 2004, που δημοσιεύθηκε στη New England Journal of Medicine βρήκε ότι, οι γυναίκες ασθενείς που υποβλήθηκαν σε λιποαναρρόφηση δεν παρουσίασαν θετικές αλλαγές όσον αφορά τα επίπεδα της χοληστερόλης τους, του σακχάρου τους ή της αρτηριακής τους πίεσης.

Ωστόσο, μια μεγαλύτερη κλίμακας μελέτη, που δημοσιεύθηκε πέρυσι έδειξε ότι, μερικοί ασθενείς παρουσίασαν σημαντική μείωση των τριγλυκεριδίων και των λευκών τους αιμοσφαιρίων. Και τα δύο είναι ένδειξη μιας καρδιακής νόσου και άλλων προβλημάτων υγείας.

Όσοι βρίσκονται σε τέτοιο κίνδυνο πρέπει να γνωρίζουν ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι ικανή να αντικαταστήσει μια υγιεινή διατροφή, την άσκηση και τα φάρμακα τους.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί συστήνουν ότι εκείνοι που αναζητούν την λιποαναρρόφηση και άλλες διαδικασίες διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, θα πρέπει να χάσουν το επιπλέον βάρος τους πριν ή μετά από την επέμβαση, έτσι ώστε να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Ένας πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός ειδικός στο θέμα θα λάβει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και θα εξασφαλίσει ότι ο ασθενής του είναι αρκετά υγιείς, για να υποβληθεί σε μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.

Περισσότερα για τις δυνατότητες της λιποαναρρόφησης στο εξειδικευμένο web site μας
http://www.liposuction.gr/