Πλαστική χειρουργική στην Αυστραλία

Οι Αυστραλοί ξοδεύουν 644,7 εκατομμύρια δολάρια στην πλαστική χειρουργική

Οι Αυστραλοί έχουν δαπανήσει 644,7 εκατομμύρια δολάρια για να φαίνονται πιο όμορφοι αυτό το έτος (2011)που μεταφράζεται σε μια 15% αύξηση από τους προηγούμενους 12 μήνες.

Μια έρευνα από 584 Αυστραλούς από την Εταιρεία Αισθητικών ‘Οι γιατροί της Αυστραλίας’, διαπίστωσε ότι οι πιο δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν τις αντιρυτιδικές θεραπείες, όπως το Botox, την αποτρίχωση και τις θεραπείες εξομάλυνσης δέρματος, όπως το laser και το IPL.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι Αυστραλοί στρέφονται νωρίτερα στις κλινικές, από ότι οι ομόλογοί μας στο εξωτερικό λόγω των υψηλών επιπέδων της φθοράς από τον ήλιο, με τους περισσότερους από αυτούς να αναζητούν θεραπεία στις αρχές των μέσων των τριάντα τους.

Ως μέρος της τάσης, οι άνδρες ξοδεύουν δολάρια για να δείχνουν νεώτεροι και να σταματήσουν την αραίωση των μαλλιών τους, ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να πολεμήσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και την πτώση του σαγονιού τους. Ο πρόεδρος της CPSA Δρ Gabrielle Caswell είπε ότι, οι νέες τεχνολογίες και οι λιγότερο επεμβατικές θεραπείες, ενθαρρύνουν όλο και περισσότερο τους Αυστραλούς να ενισχύουν την ομορφιά τους.

Τα πενήντα είναι τα νέα 40 και η αισθητική ιατρική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται περισσότερο πλέον, γι’ αυτό και αναζητούν τρόπους για να ανταγωνιστούν με τις νεότερες γενιές. Είναι περισσότερο για το ότι αισθάνονται νέοι στο εσωτερικό τους και αυτό θέλουν να αντικατοπτρίζεται στην εμφάνισή τους.

Η μεγαλύτερη ανησυχία τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες ήταν ο άνισος τόνος του δέρματος που συνδέεται στενά με τις αυξομειώσεις βάρους. Όταν ρωτήθηκαν ποιες διασημότητες πίστευαν ότι έδειχναν καλύτερες, το 45 % επέλεξε την Jennifer Hawkins ακολουθούμενη από την Elle Macpherson.

Στην ερώτηση ποιες έδειχναν χειρότερες, απάντησαν τις Jocelyn Wildenstein, Melanie Griffith, Mickey Rourke και την Sophie Monk. Από το 2008 η CPSA έχει καταγράψει πέντε έτη της αύξησης του ποσού, που δαπανούν οι Αυστραλοί  για τις μη-χειρουργικές θεραπείες αισθητικής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι δαπάνες έχουν υπερδιπλασιαστεί από το κατ 'εκτίμηση 300 εκατομμύρια δολάρια πριν από πέντε χρόνια σε 644,7 εκατομμύρια δολάρια φέτος. "Η ζήτηση για μη χειρουργικές αισθητικές θεραπείες συνεχίζει να αυξάνεται για διάφορους λόγους, αλλά ένας από τους κύριους παράγοντες είναι οι νέες εξελίξεις σε αυτόν τον εξελισσόμενο τομέα της ιατρικής.

Οι αναδυόμενες θεραπείες είναι λιγότερο επεμβατικές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο δαπανηρές, και φυσικά πιο ελκυστικές για τους ασθενείς" , δήλωσε ο Δρ Caswell. "Ωστόσο, οι άνθρωποι θα πρέπει πάντα να ελέγχουν τα προσόντα του γιατρού τους, για να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους," είπε ο Δρ Caswell.

Περισσότερρα στο: www.kapositas.gr