Αυξητική στο πηγούνι. Η νέα τάση

Για την αισθητική χειρουργική, τα πηγούνια είναι τα νέα στήθη: Εμφυτεύματα πηγουνιού σε άνοδο

Τα εμφυτεύματα πιγουνιού, που βελτιώνουν και καθορίζουν τη γραμμή του πηγουνιού, αυξήθηκαν κατά 71 % μεταξύ του 2010 και του 2011, επισκιάζοντας έτσι την αυξητική του μαστού, την λιποαναρρόφηση, ακόμη και το Botox, το οποίο αυξήθηκε μόλις 5 % το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα νέα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Αμερικανική εταιρία των Πλαστικών Χειρουργών.

"Ένα ισχυρό πηγούνι δεν είναι κάτι, που θα αποκτηθεί μέσω της διατροφής ή της άσκησης" λέει ο Δρ Darrick Antell, ένας πλαστικός χειρουργός στο Μανχάταν και κλινικός καθηγητής της Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. "Είτε έχετε γεννηθεί με αυτό, είτε έχετε επισκεφτεί έναν χειρουργό για να το βελτιώσετε."

Η διαδικασία είναι πλέον δημοφιλής ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, με σχεδόν 21.000 Αμερικανούς να την επιλέγουν μόνο πέρυσι, σύμφωνα με τις εκθέσεις της ASPS.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ένα σωρό λόγους για την άνοδο της. "Το μεγαλύτερο άλμα γίνετε στα άτομα άνω των 40 ετών, που είναι το σημείο μεταξύ νεότητας και μέσης ηλικίας", λέει ο Antell. "Το χαλαρό δέρμα κάτω από τη γραμμή του σαγονιού μπορεί να βελτιωθεί με ένα μόνο εμφύτευμα πηγουνιού." Γιατί όμως τώρα; «Οι άνθρωποι έχουν κάμερες παντού», λέει ο Antell. «Μπορείτε να είστε σε ένα γάμο και ένα λεπτό αργότερα, να δείτε τις φωτογραφίες από το διπλό σας πηγούνι στο Facebook.

Σκεφτόμαστε πολύ περισσότερο την εικόνα μας με γνώμονα την κοινωνία, από ότι πριν από πέντε χρόνια." Ο Dr. Mehmet Oz δήλωσε στο TODAY's Matt Lauer, ότι η χειρουργική με εμφυτεύματα  πιγουνιού δεν είναι χωρίς ρίσκο και ότι υπάρχει μια πιθανότητα 5-7 % για λοίμωξη.

Είπε ότι οι άνθρωποι, που ενδιαφέρονται για εμφυτεύματα πιγουνιού, πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο γιατρός τους είναι επικυρωμένος, με εμπειρία στη επέμβαση αυτή και συνεργάζεται με νοσοκομεία, έστω και αν η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία.

Επίσης, ρωτήστε για αναφορές και ελέγξτε την δουλειά τους. Τέλος, προειδοποίησε ο Οζ, οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι η πλαστική χειρουργική δεν εγγυάται την ευτυχία. Ρωτήστε τον εαυτό σας: είμαι ευτυχής, ή το κάνω αυτό για να με κάνει ευτυχισμένο; Δυστυχώς δεν γίνετε έτσι.

Ο Lauer συμφώνησε: "Αυτή η διαδικασία θα σας δώσει καλύτερο σχήμα πηγουνιού, δεν θα σας κάνει ευτυχισμένο". Ένας πλαστικός χειρουργός, ο Δρ Tony Youn με βάση το Μίτσιγκαν λέει ότι έχει δει αύξηση στους ανθρώπους που θέλουν να διορθώσουν το πηγούνι τους, αν και πολλοί από τους ασθενείς του είναι κάτω των 40 ετών και όμως επιλέγουν υλικά πληρώσεως όπως το Restylane.

Ο Youn δηλώνει ότι το διαδίκτυο και οι τηλεοπτικές εκπομπές δίνουν άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για την πλαστική χειρουργική, και αυτός είναι ένας από τους λόγους, που η συγκεκριμένη διαδικασία έχει μια μεγάλη άνοδο τον τελευταίο χρόνο.

Οι μη κολακευτικές γωνίες παρμένες από κινητό τηλέφωνο, θα μπορούσαν επίσης να ευθύνονται για την ξαφνική άνοδο. «Βλέπω όλο και περισσότερο νέους ανθρώπους, που έρχονται διότι δεν τους αρέσει το σχήμα του προσώπου τους», λέει ο Youn, ο οποίος έχει συγγράψει πρόσφατα το "In Stitches".

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με εφαρμογές όπως το FaceTime, το οποίο είναι κάτι σαν το Skype για το iPhone. Όταν χρησιμοποιώ το FaceTime με τη γυναίκα και το παιδί μου είμαι σοκαρισμένος από το πόσο άσχημος δείχνω σε αυτό.

Νομίζω ότι αυτές οι εφαρμογές προκαλούν τους ανθρώπους να παρατηρήσουν ατέλειες που μπορεί να μην παρατηρούσαν ποτέ». Ένα ισχυρό πηγούνι ταυτίζεται με την ηγεσία, σκεφτείτε τους πρώην Πρόεδρους Κλίντον και Ford και τον Πρόεδρο Ομπάμα, οι οποίοι έχουν ισχυρά πηγούνια. Σε μια μελέτη της Antell των CEOs, μια από τις κορυφαίες εταιρείες του Fortune 500, για το 2007, υποστηρίζει ότι το 90 % των διευθυνόντων συμβούλων ,συμπεριλαμβανομένων της Carly Fiorina της Hewlett-Packard, είχαν πηγούνια που ήταν ισχυρότερα από το μέσο όρο του πληθυσμού.

Η Megan Petersen, μια 34 ετών διευθύντρια της κοινότητας για την βιομηχανία καταναλωτικών καλλυντικών της RealSelf.com, λέει ότι έκανε εμφύτευμα πηγουνιού πριν από 10 χρόνια λόγο προσωπικής αισθητικής. "Ήξερα ότι το πηγούνι μου ήταν υπανάπτυκτο και δεν έδειχνε ωραίο.

Ήταν σίγουρα μια εσοχή", λέει η κάτοικος του Σιάτλ. Η διαδικασία της Petersen ήταν αρκετά απλή, περιλαμβάνει μια τομή κάτω από το πηγούνι της, μέσω της οποίας εισήχθη ένα μικρό ελαστικό εμφύτευμα. Οι ασθενείς συνήθως χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες ανάρρωσης και τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα, λέει ο Antell.

Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, λοίμωξη, αιμορραγία, αλλά και ο ίδιος λέει ότι το ποσοστό επιπλοκών είναι εξαιρετικά χαμηλό, κάτι λιγότερο από το 0,5 %. Δέκα χρόνια αργότερα, η Petersen, λέει ότι δεν έχει μετανιώσει για την απόφαση της. «Έκανε σίγουρα μια διαφορά στη ζωή μου», λέει. "Στην πραγματικότητα, θα προτιμούσα να είχα προχωρήσει λίγο περισσότερο. Τώρα η αδελφή μου σκέφτεται να κάνει την ίδια διαδικασία."

Περισσότερα για το θεληματικό πηγούνι και πρόσωπο στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr