Εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την αισθητική χειρουργική για την ώθηση της καριέρας τους

Ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων στρέφονται στην αισθητική χειρουργική και σε άλλες διαδικασίες αλλαγής εμφάνισης, για να ενισχύσουν την εικόνα τους, καθώς αναζητούν μια ώθηση στην καριέρα τους. Ο καθηγητής κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Flinders, Anthony Elliott, λέει με βάση την πενταετή του έρευνα, ότι η εργασιακή ανασφάλεια οδηγεί σε αυτήν την τάση.

Λέει ότι πολλές εταιρείες τώρα εργάζονται ενεργά στην περιποίηση του προσωπικού τους, για να αυξήσουν τις πωλήσεις και να δημιουργήσουν ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον εργασίας. "Μερικές φορές είναι απόφαση των εργαζομένων για να ενισχύσουν την εικόνα τους καθώς η νιότη και η ζωντάνια είναι κεντρικά χαρακτηριστικά ενός στελέχους", είπε.

"Μερικές φορές μπορεί να είναι ένα θέμα σύγκρουσης με κάποιον στη δουλειά που είναι νεότερος και αυτός είναι ένας τρόπος για να αποκτήσουν προβάδισμα".

Ο καθηγητής Elliott, είπε ότι πολλοί εργαζόμενοι κατέστησαν σαφές ότι επέλεξαν τις αισθητικές επεμβάσεις ως έναν τρόπο, για να περάσει απαρατήρητα από τα αφεντικά τους η ηλικία τους και να μπορέσουν να δουλέψουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

"Οι άνθρωποι γεννημένοι στις αρχές της δεκαετίας του '30 και στα μέσα του '30, θα μπορούσαν να βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο της καριέρας τους," εξήγησε. "Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στα 50 σας θα νιώθετε αρκετά μεγάλος, ή τουλάχιστον έτσι θα παρουσιάζεστε από τους ανταγωνιστές σας".

 Είπε ότι πολλοί άνθρωποι ενδίδουν σε μια ενίσχυση της εμφάνισής τους, για να εξασφαλίσουν μια επόμενη σύμβαση στη δουλειά τους.

«Καλώς ή κακώς, νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν ένα λίφτινγκ προσώπου ή κάποια αφαίρεση λίπους με τη διαδικασία της λιποαναρρόφηση, διότι θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή τους για μια ώθηση της σταδιοδρομίας τους», είπε.

Ο καθηγητής είπε ότι γενικά οι εργοδότες ζητούσαν έναν προσαρμόσιμο και ευέλικτο εργαζόμενο και οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να το κάνουν, για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.

"Ένας τρόπος για να το αποδείξετε αυτό στους συναδέλφους και στους εργοδότες σας, φυσικά, είναι μέσω της προσωπικής ενίσχυσης της εμφάνισης σας", είπε.

  

  

Περισσότερρα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο κεντρικό μας web site: www.kapositas.gr