Η αυξητική στήθους είναι πάντα μια καλή επένδυση

"Αν οι γυναίκες άρχιζαν να καλύπτουν τα κεφάλια τους, αντί τα στήθη τους, τότε όλοι οι άντρες θα έτρεχαν να αγοράσουν το τελευταίο τεύχος του Heads Illustrated", λέει ο Jerry Seinfeld, στο The Mercury News.

Σίγουρα, η "κρυφή" πτυχή των μαστών είναι σαγηνευτική. Όταν όμως αναφερόμαστε σε αυτό τα πράγματα είναι περίπλοκα. Από τη μία πλευρά, το στήθος είναι ένα σεξουαλικό όργανο, ενώ από την άλλη, είναι ένα αθώο όργανο διατροφής. Ωστόσο, οι γυναίκες συχνά ντρέπονται όταν αντικρίζουν μια γυναίκα να θηλάζει  σε δημόσιο χώρο και οι άντρες απλά να κοιτάνε σαν χαμένοι, γιατί δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Η αύξηση του μαστού είναι η πιο δημοφιλής πλαστική χειρουργική επέμβαση τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπάνησε περισσότερα για την έρευνα του καρκίνου του μαστού από ότι πέρυσι για τον πνεύμονα και τον προστάτη, σύμφωνα με το National Cancer Institute.

Η ανθρωπολόγος Helen Fisher πιστεύει ότι η εμμονή μας με τα στήθη είναι συνδεδεμένη με την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Από το στήθος τρέφονται τα μωρά, άρα έχει μια καλή αναπαραγωγική αξία.

Η Leigh Hurst, επιζών καρκίνου του μαστού, μητέρα και ιδρυτής του "Νιώστε το στήθος σας" ενθαρρύνει τις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού μέσω της αυτό-εξέτασης. Η Fisher δεν είναι έκπληκτη από την αντίδραση αυτή, "Οι Αμερικανοί είναι πουριτανοί. Συνδέουν το σεξ με την αμαρτία και τη θρησκεία και βλέπουν ακόμα το στήθος ως καθαρά σεξουαλικό όργανο αντί ως πηγή διατροφής.

"Σύμφωνα με το Mercury News, στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου του 2011, τα 20 χρονα κορίτσια μιλούν για τα στήθη τους όλη την ώρα. Ποια έχει το μικρότερο, ποια το μεγαλύτερο και το αντίστροφο. Υπάρχει ένα blog μια έδρα το Λονδίνο, που ονομάζεται "Η Πεντάμορφη και το Στήθος" και δημιουργήθηκε από κάποιον που εργαζόταν στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. Το άτομο αυτό δεν μπορούσε να πιστέψει, το πόσες πολλές γυναίκες από όλες τις ηλικιακές ομάδες, ήθελαν να αλλάξουν την εμφάνιση των μαστών τους.

Επιβίωση, σεξουαλικότητα, ζήλεια, αμαρτία, θρησκεία, τροφή ... ... το στήθος έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και σε αντίθεση με άλλες επενδύσεις, δεν ρίχνει ποτέ την αξία του.

Περισσότερα για την αυξητική του στήθους στο εξειδικευμένο web site μας:
 www.breast-surgery.gr