Μύθος ή πραγματικότητα: Προκαλεί χαλάρωση ο θηλασμός

Μια νέα μελέτη ασχολήθηκε με το θέμα: πώς ο θηλασμός μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση των μαστών. Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος, που κάποιες γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους δεν θηλάζουν τα μωρά τους.

Σύμφωνα με τη HealthDay, ερευνητές παρακολούθησαν 160 μητέρες με εμφυτεύματα στήθους, για να μετρήσουν το πόσες γυναίκες ακολουθούν αυτό τον τρόπο διατροφής των μωρών τους. Διαπιστώθηκε ότι το 86%, από αυτές που δεν θήλασαν, σκέφτηκε ότι θα έχει κακή επίπτωση στο στήθος τους. Από την άλλη πλευρά, μεταξύ αυτών που θήλασαν τα μωρά τους, μόνο το 13%  πίστευε ότι θα επηρεαστεί η εμφάνιση τους.

"Είναι λογικό, οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αύξηση του μαστού, να ανησυχούν για την επίδραση του θηλασμού στην εμφάνιση των μαστών τους," είπε ο επικεφαλής της μελέτης.

"Οι γυναίκες αυτές έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα σε αυτά. Ωστόσο, τα διαθέσιμα στοιχεία μας λένε, ότι αν και το στήθος κρεμάει περισσότερο σε κάθε εγκυμοσύνη, ο θηλασμός δεν φαίνεται να επιδεινώνει την χαλάρωση σε γυναίκες με ή χωρίς εμφυτεύματα στήθους».

Οι γιατροί που ασχολούνται με αυτή τη μελέτη λένε, με βάση τα αποτελέσματα της, ότι η ενημέρωση είναι απαραίτητη για τις γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους, που προγραμματίζουν την απόκτηση παιδιών. Επιμένουν ότι ο θηλασμός από μόνος του, δεν θα επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση των εμφυτευμάτων στήθους.

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, είναι μια από τις πιο συχνές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS),έχει αναδειχτεί η πιο δημοφιλής αισθητική χειρουργική επέμβαση τα τελευταία τρία χρόνια, με περισσότερες από 318.000 χειρουργικές επεμβάσεις  να πραγματοποιούνται μόνο το 2010.

Η χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης του μαστού, είναι μια διαδικασία, που χρησιμοποιείται συνήθως για την επιδιόρθωση της πτώσης των μαστών, που προκαλείται από την εγκυμοσύνη, την απώλεια βάρους και τη γήρανση.

Η διαδικασία αυτή δεν θα τροποποιήσει το συνολικό μέγεθός τους.

Περισσότερα για την πλαστική του στήθους στο εξειδικευμένο μας web site:
www.breast-surgery.gr