Τα εμφυτεύματα μαστού της έσωσαν τη ζωή

Για μια Ρωσίδα , η χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους έκανε πολύ περισσότερα από να ενισχύσει απλά την εμφάνισή της , της έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με το ABC News, μια 40-χρονη γυναίκα από τη Μόσχα μαχαιρώθηκε στο αριστερό της στήθος από τον άντρα της, κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Ωστόσο, το μαχαίρι δεν έφτασε στην καρδιά της, διότι βρήκε εμπόδιο τα εμφυτεύματα του στήθους της.

Το ειρωνικό είναι, ότι  το θύμα αγνώστων στοιχείων έλαβε την χειρουργική αυτή επέμβαση, ως δώρο από τον σύζυγό της πριν από πέντε χρόνια.

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες στις ΗΠΑ, στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. Σύμφωνα με την Εταιρεία της Αμερικανικής Εταιρίας της Πλαστικής Χειρουργικής, 318.123 άτομα υποβλήθηκαν σε αυτή την επέμβαση το 2010.

Το εμφύτευμα δεν έχασε το σχήμα του και δεν υπήρξε κάποια διαρροή, παρά το ότι το θύμα είχε μαχαιρωθεί στο εμφύτευμα στήθους από σιλικόνη, το οποίο αντικαταστάθηκε με ένα νέο. Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη, έχουν κατασκευαστεί ώστε να μπορέσουν να σταθούν σε κάποια δύναμη (>150 kg).

Μπορούν να υποστούν κάποιο τραύμα χωρίς να σπάσουν, υποστήριξε ένας πανεπιστημιακός καθηγητής της πλαστικής χειρουργικής της Νέας Υόρκης στο ABC News.

Ωστόσο, αν υπάρξει διαρροή στα εμφυτεύματα θα πρέπει να αντικατασταθούν για να αποφευχθούν τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και την ευαισθησία στο στήθος. " Δεν είναι απειλή για τη ζωή," είπε εμπειρογνώμονας στη πηγή ειδήσεων."

Αλλά σίγουρα θα θέλετε να έχουν αντικατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα." Οι πλαστικοί χειρούργοι συνιστούν, στις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα, να τα ελέγχουν μία φορά το χρόνο, ανεξάρτητα από το αν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή όχι.

Περισσότερα για την αυξητική στήθους με σιλικόνη στο web site μας:
www.breast-surgery.gr