Ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι ιατροί και  εγκαταστάσεις δεν έχουν θέση στην πλαστική χειρουργική

Στις 13 Σεπτεμβρίου, 2011 στο θέμα των USA Today, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο άρθρο για τα άτομα στην ιατρική που εμφανίζουν τους εαυτούς τους ως πλαστικούς χειρουργούς, συμπεριλαμβανομένων έναν γενικό χειρουργό, ένα Ωρλ και  έναν γυναικολόγο, και τους κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης χάρη στις κακές εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.

Τραγικό είναι που τρεις γυναίκες στη Φλόριντα έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους στα χέρια των κακών εκπαιδευμένων επαγγελματιών, από υπερβολική δόση ξυλοκαίνης (παυσίπονο) κατά τη διάρκεια λιποαναρρόφησης.

Τουλάχιστον μία από τις γυναίκες πίστευαν ότι η λιποαναρρόφηση είναι χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, η οποία δεν είναι, και οι τρεις γυναίκες, που ενήργησαν μόνο με την καλή τους πίστη, δελεάστηκαν από τις τιμές ευκαιρίας.

Το άρθρο αυτό υπαινίσσεται ότι η αυξημένη εποπτεία εξαιτίας της αμέλειας των γιατρών θα βελτίωνε την ασφάλεια των ασθενών.

Τώρα, με την ψήφιση του νόμου Donde West , η Καλιφόρνια απαιτεί από τους ασθενείς να πάρουν μια γραπτή έγκριση από τον γιατρό πριν από την αισθητική επέμβαση.

Στη πολιτεία της Φλόριντα, η Γερουσιαστής Eleanor Sobel σχεδιάζει να επαναφέρει ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση ιατρό-ιαματικών πηγών, όπως ιατρικές κλινικές, οι οποίες θα υπόκεινται σε επιθεώρηση. Μέχρι οι κρατικοί φορείς να είναι πλήρως ενημερωμένοι για το ποιος ασκεί την πλαστική χειρουργική, και σε τι κλινικές,οι ασθενείς πρέπει να προσέχουν.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας είναι επικυρωμένος στην πλαστική χειρουργική από την Αμερικανική Επιτροπή της Πλαστικής Χειρουργικής, το μόνο Συμβούλιο Πιστοποίησης στην πλαστική χειρουργική που αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Επιτροπή Ιατρικών Ειδικοτήτων και στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία πλαστικής χειρουργικής.

Δεν έχει σημασία πού εκτελείται η επέμβαση, οπλαστικός χειρουργός σας θα πρέπει να έχει λειτουργικά προνόμια σε κάποιο εγκεκριμένο νοσοκομείο ή κλινική για να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας έχει ιατρική άδεια και δεν έχει πειθαρχικά μέτρα. Η αισθητική χειρουργική μπορεί με ασφάλεια να πραγματοποιηθεί σε ένα νοσοκομείο, ή σε μια κλινική που τηρεί τους όρους και τους κανόνες της ιατρικής.

Η χειρουργική σας εμπειρία πρέπει να περιλαμβάνει επισκέψεις παρακολούθησης για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές και ότι είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με την πολιτική του.

Πάρτε όλα τα μέτρα πριν από τη χειρουργική επέμβαση, όχι μετά.

Περισσότερα για τις πλαστικές επεμβάσεις στο www.kapositas.gr